Hlavní obsah

Kateřině Jacques a Martinu Bursíkovi se narodila holčička

Právo, Novinky, vm, jim, jov
Aktualizováno

Poslankyni Strany zelených Kateřině Jacques a poslanci Martinu Bursíkovi se v podolské porodnici v Praze narodila holčička. "Paní Jacques si nepřeje, aby porodnice podávala médiím jakékoli informace," řekla Novinkám Stanislava Čejková ze sekretariátu Ústavu pro péči o matku a dítě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kateřina Jacques a Martin Bursík

Článek

Tiskový mluvčí Strany zelených René Kubášek k narození dítěte podotkl, že to chtějí udržet na osobní rovině a nebudit pozornost médií. "Máme všichni radost a určitě si na to připijeme,“ řekl nicméně Kubášek.

Jméno dítěte zatím odmítli prozradit. Jacques své těhotenství nějakou dobu tajila. Veřejně o něm začala poslankyně hovořit až ve vyšším stupni těhotenství. Jacques má z předchozího nevydařeného manželství s germanistou Christianem Jacquesem patnáctiletou dceru Ninu a čtrnáctiletého syna Sebastiana.

Exministr životního prostředí Bursík má dvě dcery. Kateřina Jacques je od rozchodu s jeho manželkou Ivanou Bursíkovou v roce 1998 jeho třetí známou partnerkou. Kolem přelomu tisíciletí žil po čtyři roky s moderátorkou Jitkou Obzinovou, v letech 2005 až 2006 s dcerou senátora Jiřího Dienstbiera Monikou Arkai.

Rodičům popřál i budoucí otec Paroubek

S Kateřinou Jacques je podle dostupných informací od roku 2007. Na jaře minulého roku se se svou původní manželkou definitvně rozvedl.

Jacques a Bursíkovi poblahopřál v pondělí k narození dcery šéf ČSSD Jiří Paroubek. Podle něj je třeba i ve „zjitřených časech připomínat takové věci, které jsou z osobního hlediska příjemné“. Také Paroubka brzy čeká radostná událost, jeho druhá žena Petra porodí dceru Margaritu. Šéf ČSSD už má syna z prvního manželství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám