Hlavní obsah

Čunkova manželka: dostala jsem několik výhružných anonymů

PRAHA

Manželka předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka Pavla dostala v poslední době několik výhružných anonymů. Jsou psané na počítači a zřejmě pocházejí ze stejného zdroje. Pisatel nejčastěji požaduje, aby Čunek odstoupil z funkcí, jinak že "bude nátlak pokračovat a že bude hůř."

Článek

"Dostala jsem jich několik, dávám je manželovi a ten je dává vyšetřovatelům. Byla bych ráda, aby se to vyšetřilo," řekla Právu Čunková.

Čunek sám naznačil, že za anonymy by mohla stát jeho bývalá sekretářka Marcela Urbanová. Čunková kvůli tomu už vypovídala na policii a této verzi se nebrání.

Řekla, že neví, co dalšího chce pisatel anonymu vytahovat. Dopisy byly psány na počítači.

Čunková také řekla, že jeden anonym dostala ještě v době, kdy její manžel nebyl senátorem. Tím se stal loni na podzim. Nyní ale přišla celá série dopisů.

Čunek je obviněn z přijetí úplatku ve výši půl miliónu korun od realitní společnosti HB Real. Senát ho zbavil imunity. Vicepremiér, ministr pro místní rozvoj a předseda KDU-ČSL rezignovat odmítá. Vedení strany jej zatím podporuje. [celá zpráva]

Čunkova bývalá advokátka zastupuje jeho manželku

Šéf KDU-ČSL v pondělí ukončil spolupráci s advokátkou Janou Rejžkovou, která ho v korupční kauze zastupovala. Důvodem je fakt, že Rejžková zastupuje také podnikatele Romana Vaškůje v případu podvodů s lehkými topnými oleji.

Právě Vaškůj ale měl ovlivňovat bývalou Čunkovu sekretářku Marcelu Urbanovou, která aféru s údajným úplatkem vyvolala. [celá zpráva

Rejžková ale bude nadále zastupovat Čunkovu manželku Pavlu, v jaké kauze ale právnička nesdělila.

"Objevily se okolnosti, které lze vyhodnotit tak, že paní Čunková bude potřebovat právní ochranu," uvedla jen.

Reklama

Související témata:

Související články

Čunek se rozešel se svou advokátkou

Zlínská advokátka Jana Rejžková oznámila, že kvůli mediálnímu tlaku ukončila zastupování vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka v kauze údajného...

Výběr článků

Načítám