Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zacvičte si jógu, ochutnejte zvěřinové speciality

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí červnový víkend nabídne celou řadu gastronomických akcí. Navštívit můžete třeba myslivecké slavnosti v jižních Čechách, kde ochutnáte zvěřinové dobroty. V okolí Hradce Králové si nenechte ujít akci Street Food Rocks, která předznamenává blížící se festival Rock for People. Z jiného ranku je festival jógy v Praze, kde si vyzkoušíte třeba i meditaci.

Foto: Profimedia.cz

Vyzkoušejte si různé druhy jógy. Ilustrační foto

Článek
Praha

Festival v ulicích

Po roce se do Prahy vrací oblíbený kulturní festival, jenž se koná přímo v ulicích. United Islands of Prague nepředstavuje pouze desítky tuzemských i zahraničních kapel, chybět nebude ani letní kino nebo workshopy, ať už kreativní, nebo pohybové. Akce a koncerty se konají v pátek a sobotu například v Karlíně, Jazz Docku či Rock Café. Vstup je jako vždy zdarma. Podrobný program najdete zde.

Drůbeží festival

Filmem Křidýlko nebo stehýnko se nechal inspirovat food festival, který se v sobotu uskuteční na smíchovské náplavce. Ponese se v duchu drůbežích specialit, návštěvníci proto mohou očekávat třeba grilovaná kuřata, pečené perličky, uzená kachní prsa, amerického nadívaného krocana a mnoho dalších jídel.

Festival jógy

Patříte mezi nadšené příznivce jógy nebo s ní teprve hodláte začít? Navštivte v sobotu festival tradičního indického cvičení v Centru Černý Most, kde si pod vedením odborníků vyzkoušíte různé druhy jógy, ale třeba i meditaci. Chybět nebude ani tvoření uklidňujících mandal. Na některé lekce je třeba si místo rezervovat předem. Podrobnosti najdete zde.

Středočeský kraj

Pivní slavnosti

Milovníci zlatavého moku mohou v sobotu vyrazit na 7. ročník Pivního festivalu, který se bude konat na letišti Velká Dobrá u Kladna. Kromě známých značek a pivovarů se představí také několik minipivovarů, a to nejen ze Středočeského kraje. Chybět nebudou ani dobroty k pivu, soutěže pro všechny věkové kategorie a doprovodný hudební program.

Festival vína

Za vínem se vypravte v sobotu do Mníšku pod Brdy, kde se uskuteční již 13. ročník vinného festivalu. Své produkty představí vinaři z Moravy, Čech i zahraničí, očekává se účast 25 vystavovatelů. Součástí akce je také soutěž o Šampióna festivalu nebo o nejkrásnější etiketu. Festival doprovodí také hudební program. Více zde.

Jihočeský kraj

Myslivecké slavnosti

Sobota na zámku Ohrada bude patřit Národním mysliveckým slavnostem, které nabídnou třeba ukázky mysliveckých zvyků a tradic nebo mistrovství republiky ve vábení jelenů. Kromě toho doplní akci jarmark s mysliveckými potřebami, ale hlavně s pochutinami, které budou primárně ze zvěřiny. Chybět nebude ani dudácká kapela a mnoho dalšího. Detaily naleznete zde.

Plzeňský kraj

Den vojska

V sobotu se uskuteční v Zadních Bahnech u Strašic velká přehlídka současné i historické vojenské techniky. Kluby vojenské historie si připravují ukázky významných okamžiků první světové války nebo různých operací na území protektorátu. Na programu je také seskok výsadkářů nebo střelba cvičnou municí z obrněného vozidla Pandur. Vstup je zdarma. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Slavnosti pivovaru

Pivní slavnosti se v sobotu uskuteční i v Kynšperském pivovaru. Přichystány jsou třeba pivní soutěže, živá hudební vystoupení nebo ukázky práce hasičů. Konat se bude také prohlídka pivovaru, která bude zpoplatněná, jinak je v stup na akci zdarma. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Keramické trhy

V areálu zámeckého parku v Ploskovicích se v sobotu uskuteční jubilejní 20. ročník keramických trhů. Návštěvníci se mohou těšit na desítku vystavovatelů, kteří nabídnou ovšem mnohem více než jen keramické produkty. Přichystány jsou ukázky několika řemesel nebo i tvůrčí dílny pro všechny věkové kategorie. Více zde.

Liberecký kraj

Svatojánská pouť

V Proseči pod Ještědem se v neděli uskuteční Svatojánská pouť. Návštěvníkům se představí zvyky z Podještědí, připravena jsou vystoupení folklórních souborů, ukázky neobvyklých řemesel, ale i stánky s občerstvením, které nabídnou regionální výrobky. Vstupné na akci je zdarma. Více informací zde.

Královéhradecký kraj

Hudba a street food

Dříve, než vypukne v Hradci Králové festival Rock for People, zavítá do města Street Food Rocks. Akce kombinuje skvělé pouliční jídlo s hudebním programem. Ochutnat budete moci nejlepší dobroty z celého světa, kromě toho si ale poslechnete neúprosného Kapitána Dema a další kapely. Vstup na akci je zdarma. Více zde.

Pardubický kraj

Starodávný jarmark

Litomyšl ožije v sobotu dávnými řemesly. Na jarmarku budou moci návštěvníci zhlédnout třeba drátování, rytí skla, košíkářské a řezbářské práce a mnoho dalšího. Kromě rukodělných výrobků nebude nouze ani o občerstvení, třeba domácí limonády, sýry, ale i různé regionální pochutiny, jakými jsou třeba frgály nebo štramberské uši. Další informace najdete zde.

Vysočina

Francouzské odpoledne

Navštivte Žďár nad Sázavou a okuste atmosféru Francie. V sobotu vás na tamním zámku čeká odpoledne s francouzskou (i českou) gastronomií. Budete moci ochutnat vína nebo typická jídla. Chybět nebudou ani šneci. S přáteli si budete moci zahrát pétanque nebo si zajít na lekci francouzštiny. Chystá se i divadelní představení, na něž bude zpoplatněný vstup. Více informací zde.

Jihomoravský kraj

Chutě Švédska

Myslíte si, že Švédsko je jen o masových kuličkách? Navštivte o víkendu obchodní středisko Avion v Brně, kde ochutnáte i další gastronomické speciality. Krásy skandinávské země poznáte s cestovatelkou Helenou Křenkovou a chybět nebudou ani písně legendární Abby nebo tradiční švédské tance. Podrobnosti zde.

Olomoucký kraj

Letecký den

Všichni fanoušci létání jsou v sobotu zváni na Den letiště Přerov. Čtvrtý ročník akce nabídne akrobatické ukázky historických letounů, ukázku zásahu záchranářského vrtulníku nebo i zásahy hasičů a policie. Chybět nebudou ani vyhlídkové lety pro veřejnost. Vstup na akci je zdarma. Více informací zde.

Zlínský kraj

Minipivovary v Napajedlech

Již popáté ožijí Napajedla přehlídkou malých pivovarů. Představí se jich celá desítka, například Klášterní pivovar Želiv, Harley Pub Otrokovice a další. O nejlepší festivalové pivo se bude také celý den hlasovat. Vyzkoušet si budete moct řadu pivních soutěží. Akci doprovodí hudební program, ale také občerstvení přímo z grilu. Další informace zde.

Moravskoslezský kraj

Pivobraní

Desítka minipivovarů z okolí Nového Jičína se představí na sobotním Pivobraní na Masarykově náměstí. Kromě toho se představí i výrobci z Polska či Slovenska a návštěvníci tak budou moci zhodnotit rozdíly v jednotlivých pivech. Kromě toho jsou připraveny gastronomické speciality, ale také bohatý doprovodný a hudební program. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám