Hlavní obsah

Wizz Air zrušil poplatky za příruční zavazadla. Jsou v ceně letenky

Novinky, mšv

Nízkonákladový dopravce Wizz Air zavedl nová pravidla pro kabinová zavazadla. Poslední říjnovou neděli zrušil poplatky za velká příruční zavazadla, která jsou nyní automaticky v ceně palubního lístku, uvedla společnost v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Každý cestující si nyní na palubu může vzít velké příruční zavazadlo, pokud bude odpovídat předepsaným rozměrům. Ty jsou 55×40×23 centimetrů a maximální váha je 10 kilogramů. Dosud bylo v ceně letenky pouze malé příruční zavazadlo. Pasažéři, kteří by potřebovali ještě další zavazadlo, si ho mohou v rámci služby Wizz Priority zakoupit.

„Spokojenost zákazníků je u nás ve Wizz Air prioritou. Nasloucháme jejich požadavkům, a tak nyní s každou zakoupenou letenkou nabízíme automaticky i velké kabinové zavazadlo,“ uvedl marketingový ředitel společnosti Johan Eidhagen. V rámci nových pravidel rovněž platí, že si cestující mohou vzít na palubu letadla také zboží zakoupené v obchodech na letišti po průchodu bezpečnostní prohlídkou.

Společnost Wizz Air je jedním z největších nízkonákladových dopravců v Evropě. Z Prahy létá především do několika destinací v Itálii či na londýnské letiště Luton. Jako jediná nízkonákladovka v Česku také provozuje linku na Island, spuštěnou začátkem letošního roku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám