Hlavní obsah

Italské Trentino si k letošní zimní sezóně nadělí dvě nové lanovky

Milovníci teplého podzimu budou již o nadcházejícím víkendu ronit hořké slzy za koncem babího léta, ale příznivci zimních sportů se naopak radují. Začátek zimní sezóny se blíží a evropské areály začínají lákat na letošní novinky. Jako jeden z prvních s nimi letos přichází horský region Trentino. Ten pro nadcházející zimu zprovozní dvě moderní lanovky, přičemž první vede na Ciampac v údolí Val di Fassa a druhá propojí Campiglio se střediskem Folgarida - Marilleva.

Foto: Profimedia.cz

V lyžařské oblasti Alba Canazei bude uvedena do provozu první italská lanovka nové generace Doppelmayr D-Line.

Článek

Vyznavačům zimních sportů není Trentino nutné dlouze představovat. Oblast, které vévodí 220 vrcholků Dolomit, v kombinaci s italskou kuchyní a přátelskou atmosférou, činí severní část země vyhledávaným útočištěm lyžařů i milovníků zimních scenérií, krbů a lázní.

Letos provincie známá též jako Trento či Tridentsko přichází s několika inovacemi, jež mají zejména lyžařům zpříjemnit zimní sezónu 2017/2018. V údolí Val di Fassa, konkrétně v Alba di Canazei, bude uvedena do provozu první italská lanovka nové generace Doppelmayr D-Line, která má zajistit nový komfort přepravy s důrazem na vysokou technologickou úroveň a co nejnižší míru hluku.

Novinka nahradí lanovku Alba-Ciampac, která fungovala od roku 1975, v poslední době ale nestačila narůstajícím počtům lyžařů. Nová lanovka pojme oproti předchozí za hodinu více než trojnásobný počet osob – při maximálním výkonu až 2400 pasažérů za hodinu. Doprava na Ciampac, především pak oblíbenou černou sjezdovku, bude nyní trvat pět minut jízdy.

Praktičtější spojení lyžařských areálů

V údolí Rendena bude z Campiglia do Folgarida – Marilleva zase možné bez nutnosti zouvání lyží díky navýšené kapacitě lanovky rychleji dojet na horu Monte Vigo ve výšce 2179 m.n.m. Tam čekají návštěvníky panoramatické výhledy a renovovaná červená sjezdovka Malghette. Jedná se o spojení s lyžařskými areály Madonna di Campiglio a Pinzolo.

Foto: Profimedia.cz

Další nová lanovka praktičtěji propojí areály Madonna di Campiglio(na snímku) a Folgarida – Marilleva.

Region klade velký důraz i na udržitelný turismus, šetrný k životnímu prostředí. To se projevuje i při stavbě nových hotelů. A proto byl například hotel na hoře Monte Spinale vybudován za pomoci dřeva a lokálního dolomitu. Tvůrci moderního hotelu s nízkou energetickou spotřebou a výhledy na Brentské Dolomity jsou architekti Giovanni Berti a Monica Fondriestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám