Hlavní obsah

Českým a slovenským hotelům se daří, na světových soutěžích jsou vidět

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V říjnu se konaly hned dvě významné světové akce z pohledu hodnocení hotelů. Známý magazín Condé Nast Travel ohlásil výsledky 29. ročníku Readers Choice Awards a bylo slyšet o pražském hotelu Aria. V případě World Luxury Hotel Award 2016 pak zazářil trenčínský hotel Elizabeth, který si z Kataru přivezl velmi prestižní ocenění.

Článek

Každoroční vyhlášení ankety čtenářů magazínu Condé Nast Travel letos doprovázelo překvapení, když se vítězem stal nepříliš známý irský hotel Ballyfin, ležící více než hodinu cesty od hlavního města Dublinu. Georgiánský dům disponuje pouhými 20 pokoji, ale podle čtenářů neexistuje druhé obdobné místo na světě.

Foto: archiv hotelu Ballyfin

Interiéry luxusního irského hotelu Ballyfin

Mezi středoevropskými hotely dopadl nejlépe budapešťský hotel Aria. I pražská Aria si vedla velmi slušně, když skončila v téže kategorii na čtvrté příčce, nejlépe ze všech českých hotelů. Anketa se přitom opírala o názory více než 300 000 turistů.

Foto: archiv hotelu Aria

Interiér pražského hotelu Aria

„Oba hotely Aria lákají hosty svým netradičním designovým ztvárněním, které čerpá inspiraci nejen z míst, kde se hotely nacházejí, ale především ze světa hudby, která na návštěvníky dýchá opravdu na každém kroku. V Aria Hotel Prague se můžete projít po notaci gregoriánského chorálu, v Aria Hotel Budapešť zase po klaviatuře,” uvedla Zuzana Šelová z pražského hotelu Aria.

Radost v Trenčíně

V katarském městě Dauhá pak zavdali v neděli večer příčinu velké slovenské radosti, když trenčínský hotel Elizabeth zvítězil v kategorii Romantický hotel východní Evropy. Pro představu, obdobné ocenění si za Blízký východ odnesl hyperluxusní Armani Hotel, který se nachází uvnitř nejvyšší budovy světa Budrž Chalífa.

Foto: archiv hotelu Elizabeth

Trenčínský hotel Elizabeth

„Pro nás je toto ocenění velmi prestižní. Celý proces vyhodnocování je vícekolový, rozhodují v něm nejen lidé, ale i odborná porota. Náš hotel již získal několik významných ocenění, a to jak v rámci Slovenska, tak v Evropě. Toto si ale považuji asi nejvíce – je to pro náš hotel velká pocta,” telefonicky informoval Novinky krátce po vyhlášení ředitel hotelu Jan Svoboda.

Reklama

Výběr článků

Načítám