Hlavní obsah

Hory na západě Čech zaplavili lyžaři, sněhu je na svazích dost

V lyžařských areálech v Krušných horách a na Šumavě bylo o víkendu živo. Dobré lyžařské podmínky, dostatek sněhu a vleky v provozu přilákaly do hor tisíce lyžařů. Navíc mohli jezdit většinou ještě za mimosezonní ceny, zjistila ČTK od provozovatelů lyžařských areálů.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Článek

Zejména v Krušných horách se na sjezdovkách projevilo sněžení z posledních dnů. Na horách je až 50 centimetrů sněhu.

"Přestože počasí nebylo slunečné, při teplotě okolo minus jednoho stupně si lyžaři zajezdili na všech sjezdovkách," informovali provozovatelé areálu na Klínovci. Areál je v plném provozu včetně upravených běžeckých stop.

První větší zatěžkávací test prodělal letos i Boží Dar

"Zájem o hory byl obrovský. Jak o lyžování, tak o Ježíškovu cestu. Jen včera (v sobotu) tam bylo 130 dětí a k tomu ještě rodiče. Dne sice byla dopoledne mlha, ale už se zvedá, takže i počasí přeje," řekla pracovnice božídarského infocentra.

Výborné podmínky pro lyžování byly i na Bublavě. Sjezdovky na Středním i Malém Bleibergu jsou v celé délce dostatečně zasněžené směsí přírodního a technického sněhu. Do 19. prosince platí ještě mimosezonní slevy.

Na Šumavě je méně sněhu, ale na lyžování to stačí

Trochu méně sněhu, ale dost na kvalitní lyžování, je ve střediscích na Šumavě. Lanovka a čtyři vleky byly o víkendu v provozu na Špičáku u Železné Rudy. Na sjezdovkách leží do 40 centimetrů sněhu.

V provozu už je i areál Kobyla na Zadově. Slunečné sobotní počasí přilákalo hodně návštěvníků i na lyžařskou pouť do Skiareálu Lipno, kde se rovněž ještě lyžuje za snížené mimosezonní ceny.

"Přestože areál prověřilo přes tisíc lyžařů a snowboardistů, díky novým lanovkám se lyžovalo absolutně bez front," pochvalují si letos provedení investice v areálu provozovatelé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám