Hlavní obsah

Čínské Roewe 750 bylo oficiálně představeno

Novinky,

Shanghai Automotive Industrial Corp. (SAIC), druhý největší čínský výrobce automobilů, představil svůj první automobil pod značkou Roewe. Tento vůz je předělaný Rover 75, na nějž SAIC zakoupil práva od krachujícího Roveru.

Článek

Jak jsme již nejednou psali, značka Rover jako taková připadla Fordu, který si pojistil, že jeho vozy Land Rover nebudou spojovány s žádným čínským výrobcem. [celá zpráva] Tím udělal čáru přes rozpočet čínskému koncernu SAIC, který si na značku brousil zuby, když už zakoupil kompletní vůz Rover 75. Jenže uplynul měsíc a podnikaví Číňané představili svou vlastní značku Roewe, v Číně známou jako Rong Wei. [celá zpráva]

Roewe na konci minulého týdne představil právě zakoupený model Rover 75 pod vlastní značkou a s vlastním jménem. Ačkoli... Jméno nového vozu je Roewe 750, tedy žádná velká změna.

Tento vůz stojící na rozvoru 2847 mm zapadá v Číně do vyšší střední třídy a konkurovat by měl Hondě Accord, Volkswagenu Passat Lingyu, Toyotě Camry a General Motors LaCrosse. Firma zatím neplánuje jeho vývoz do zahraničí před rokem 2009. Jenže konkurence v podobě automobilek Geely a Chery již zanedlouho začne expandovat v Evropě, což jim může přinést velký náskok. Roewe tak plánuje již příští rok představení vlastního sedanu střední třídy, který by mohl být exportován.

Anketa

Měly by čínské automobilky vstoupit i na český trh?
Ano
67,2 %
Ne
32,8 %
Celkem hlasovalo 2032 čtenářů.

Reklama

Související články

Ford koupil značku Rover

Automobilka Ford využila svého předkupního práva, aby zachránila značku Rover. Ale pozor - nejedná se o celý podnik, ale pouze jméno, které by mohlo přijít...

Výběr článků

Načítám