Hlavní obsah

Vandalové poničili klíčem limitované Lamborghini Huracán Avio

Poškrábat klíčem cizí auto je neodpustitelné, ať to vandal udělá z jakékoli pohnutky. O to víc je smutné, když si vybere Lamborghini Huracán v limitované edici, jako to udělali vandalové v Belgii. Vůz byl určitě pojištěn, přesto je podobný čin nepochopitelný.

Foto: Lamborghini

Edici Avio lze nejlépe poznat podle pruhů, táhnoucích se přes celou karoserii. (Ilustrační foto)

Článek

„Prostě nesahejte jiným lidem na auta, to se nedělá,” říká Vincent Vega (v podání herce Johna Travolty) v jedné ze scén kultovního filmu Pulp Fiction, protože mu někdo poškrábal jeho Chevrolet Malibu. Gangster, narkoman, vrah – ale ví, že na auta se lidem nesahá.

Těmi, kteří to očividně nevěděli, byli vandalové v belgickém městě Brugge. Zkraje ledna viděli zaparkované Lamborghini Huracán a rozhodli se, že si na bezbranném autě vybijí svou frustraci. Klíčem „vylepšili” jeho kapotu i boky.

„Proč?” táže se majitel u této fotky, kterou zveřejnil na Instagramu. Stejnou otázku si klademe my. Dobře, možná vůz stojí na šrafování, kde by asi teoreticky parkovat neměl – byť neznáme konkrétní místo ani belgické předpisy.

Nicméně pokud vandalům nepřekážel, proč na něj proboha sahali? A pokud jim překážel, proč nezavolali policii, která by jistě ráda překážející auto odtáhla? Zkrátka hlava nám nebere, proč někdo něco takového udělá. Možná se vandalové chtěli mstít – ale v takovém případě to jsou zbabělci.

Tento konkrétní huracán patří do edice Avio, která čítala 250 kusů a byla inspirovaná letectvem. Majitelé si vůz mohli pořídit ve čtyřech různých barvách; poškozené auto je v matné zelené Verde Turbine. Kromě barvy a nějakých detailů v interiéru je to ale standardní huracán, tedy s atmosférickou V10 o výkonu 610 koní a pohonem všech kol.

Cynicky majitel u jedné z fotek poznamenává, že nyní je tohle auto ještě vzácnější, než původně bylo, protože je dost možná jediné na světě poškrábané klíčem.

Nepochybujeme, že měl vůz proti vandalismu pojištěný, ale to nic nemění na tom, že na auta se lidem prostě nesahá. Ať máte na člověka sebevětší zlost, ať to je lamborghini, nebo felicia.

Reklama

Výběr článků

Načítám