Hlavní obsah

Saaby se znovu vyrábějí, podle názvu byste je ale nepoznali

Novinky, maž

Slavná značka Saab se vrací znovu na scénu. Má to ovšem několik specifik. Předně na autech nesmí být logo ani označení Saab a jedná se o čínské elektromobily postavené na základech modelu 9-3, o jejichž dovozu do Evropy zatím nepadlo ani slovo.

Foto: Nevs

Nevs 9-3

Článek

Švédsko-čínská firma National Electric Vehicle Sweden (NEVS) uvedla na trh nový elektromobil. Je postaven na základech modelu 9-3, který doznal mírných změn na exteriéru, jinak je ale stejný jako původní model. Jeho druhá generace se vyráběla do roku 2014.

Automobil se montuje v Číně na částečně původní lince převezené ze Švédska. Ročně by se v ideálním případě mělo vyrábět 220 tisíc modelů nazvaných Nevs 9-3. Značku Saab čínská firma nevlastní, tu si ponechala divize Saab AG, jenž produkuje například stíhací letouny Jas 39 Gripen, dobře známé i z jejich působení v českém letectvu.

NEVS k novému elektromobilu neuvedl žádné technické parametry. Víme tak jenom, že tento elektromobil zvládne na jedno nabití ujet 300 kilometrů. Firma připravuje i SUV model, 9-3X.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám