Hlavní obsah

Ve Velké Británii už jde platit klíčky od auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nákupy bez peněz a platební karty? Ano, jde to. Ve Velké Británii zákazníci jednoho modelu značky DS dostanou klíček od auta, s jehož pomocí mohou platit v obchodech.

Foto: DS

Placení klíčem od auta už má jeden model značky DS

Článek

Značka DS připravila pro model DS 3 Connected Chic zajímavou nabídku. V klíčku je totiž čip s RFID technologií, který je stejný jako v některých mobilních telefonech, jimiž lze platit v obchodech. Tenhle čip na bázi bezhotovostní brány bPay nabízí možnost bezkontaktního placení u obchodníků. Zákazník obchodu tak nemusí mít u sebe ani peněženku a stejně dokáže zaplatit za nákup.

Foto: DS

DS 3 Connected Chic

Tento platební čip je totiž možné svázat s platební kartou Visa nebo MasterCard registrovanou ve Velké Británii a všechny bezhotovostní platby se pak budou odečítat z karty. Je tu jediné omezení – maximální částka na zaplacení nesmí být vyšší než 30 liber, tedy asi 850 korun. Aby se dalo sledovat, kolik bylo přes tento systém utraceno, je možné do mobilu nainstalovat aplikaci, pomocí které lze pohyby na účtu přes klíč sledovat a také ho zablokovat, pokud jej majitel ztratí.

Jde zatím o první vlaštovku svého druhu, ale je možné, že po pilotním programu u modelu DS 3 Connected Chic se tahle technika rozšíří i do dalších modelů, třeba do luxusního SUV DS 7.

Reklama

Výběr článků

Načítám