Hlavní obsah

Nový elektromobil Nissanu nabízí dojezd 380 kilometrů, vystačí s jedním pedálem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Nissan Motor ve středu představila druhou generaci svého elektromobilu Nissan Leaf. Vylepšený hatchback bude mít podle firmy větší dojezd, technologii na automatické parkování a systém řízení pomocí jediného pedálu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nissan představil druhou generaci elektromobilu LeafVideo: Reuters

 
Článek

Pokročilá verze elektromobilu Leaf by se měla v Japonsku dostat do prodeje v říjnu a v ostatních zemích na počátku příštího roku. Cena bude přibližně 720 000 korun.

Nová řada leafu má zaujmout kromě většího dojezdu i dalšími inovacemi. Kromě modernějšího designu jde o technologii na automatické parkování a systém řízení pomocí jediného pedálu. Konzervativnější zákazníci si však budou moci vybrat i typ se dvěma pedály.

Nissan Leaf se od uvedení na trh v roce 2010 stal nejprodávanějším vozem na elektrický pohon na světě. Firma slibuje, že vylepšená verze díky větší baterii dojede na jedno nabití až o poloviční vzdálenost dál. Podle BBC tím ale stále nepřekoná dojezd elektromobilu Tesla model 3 od ani elektromobilu Chevy Bolt od General Motors.

Nissan podle BBC nabízí nový elektromobil v atmosféře zostřující se konkurence na dynamicky se rozvíjejícím trhu "zelených" vozidel. Ukrojit si pro sebe z prodejů japonské automobilky se kromě Tesly a General Motors snaží i německý Volkswagen (e-Golf) a BMW (i3) stejně jako jihokorejský Hyundai (Iconiq).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám