Hlavní obsah

Ford konceptem Edge poodhalil připravované velké SUV

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropští zákazníci se v budoucnu dočkají velkého SUV s logem Fordu. Model Edge se v první generaci nabízí výhradně v USA, připravovaná „dvojka” bude k mání prakticky po celém světě. Již dříve automobilka oznámila, že do roku 2017 chce uvést na evropské trhy 25 nových modelů, Ford Edge má být jedním z nich.

Ford Edge 2015 ConceptVideo: Ford

 
Článek

Třebaže PR oddělení amerického Fordu sepsalo na téma nový Ford Edge několikastránkový elaborát, mnoho faktických údajů o druhé generaci v tiskové zprávě není.

Foto: Ford

Ford Edge (2013, koncept)

Ford uvádí druhou generaci SUV Edge v podobě konceptu na právě probíhajícím autosalonu v Los Angeles. Podle zákulisních zpráv by se vzhled velkého globálního SUV ve finální podobě neměl příliš lišit, což je dobrá zpráva.

Foto: Ford

Ford Edge (2013, koncept)

Mohutná maska s aktivními lamelami (upravují aerodynamiku) a ostře řezaným vzhledem působí dynamickým dojmem. Na nové SUV není špatný pohled ani zezadu - zadní světla jsou propojena na obou stranách linkou, uprostřed které je logo Fordu.

Zajímavým detailem je výrazné zpracování difuzoru, to se možná u sériové verze změní, přední maska ale dle našeho odhadu zůstane stejná.

Uvnitř luxusně zpracovaného interiéru najdete kromě výrazných sedaček palubní desku potaženou kůží a 10palcovou dotykovou obrazovku.

Samočinné parkování

Informace o nabízených motorech Ford neuvedl a neznámou jsou kupodivu i samotné rozměry nového konceptu. Americká automobilka se nicméně pochlubila, že pro edge druhé generace počítá se systémem samočinného dálkového (řidič nemusí sedět v automobilu) parkování pomocí ultrazvukových senzorů.

Foto: Ford

Ford Edge (2013, koncept)

Ford zvažuje nasazení technologie pro samočinné vyhýbání překážce, ovšem vzhledem k tomu, že složitý systém se teprve vyvíjí, objeví se v popisovaném modelu možná až později. [celá zpráva]

Ford zatím neuvedl, kdy chce uvést sériovou verzi SUV Edge. Pravděpodobné je, že se na trzích objeví nejpozději do dvou let.

Foto: Ford

Ford Edge (2013, koncept)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám