Hlavní obsah

O titul Auto roku 2012 bojují Citigo, Focus, A6, Evoque a Carrera

Do finále ankety Auto roku 2012 zvolila odborná porota a veřejnost Škodu Citigo, Ford Focus, Audi A6, Range Rover Evoque a Porsche 911 Carrera. Z těchto nejlépe hodnocených vozů v jednotlivých kategoriích vybere porota 24. ledna celkového vítěze.

Článek

Škoda Citigo zvítězila v kategorii městských vozů, Focus se prosadil v nižší střední třídě, Audi A6 vyhrálo mezi vozy střední a vyšší střední třídy, Range Rover bodoval v kategorii terénních a velkoprostorových vozů a Porsche 911 Carrera bylo nejlepší mezi sportovními vozy. Celkem bylo do ankety nominováno 41 automobilových novinek.

O vítězství vozů v jednotlivých kategoriích rozhodla 31členná porota motoristických novinářů a veřejnost. Jejich hlasy se sečetly. "Veřejnost se s odbornou porotou, při volbě v jednotlivých kategoriích na vítěze, shodla ve třech z pěti kategorií, avšak ani ve zbylých dvou nebylo hlasování dramaticky odlišné," uvedl předseda odborné poroty Petr Hanke.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Citigo (2011)

Současně s anketou Auto roku v České republice probíhá již poosmé akce Dodavatel pro Auto roku 2012. Je možno uvést, že každý z uvedených vítězných vozů obsahuje díly od řady tuzemských dodavatelů.

Klub motoristických novinářů již několik let pořádá konkurenční anketu Auto roku KMN, která se řídí regulemi evropské soutěže "Car of The Year". V té zvítězil Range Rover Evoque před Focusem a Škodou Citigo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám