Hlavní obsah

Dary a adopce zvířat pomáhají znovu nastartovat děčínskou zoologickou zahradu

Novinky, Vratislav Konečný

Zavření děčínské zoologické zahrady jí přineslo, jakož i ostatním podobným zařízením, velké ztráty. Částečně smazat se je daří díky obrovské podpoře lidí, kteří některá zvířata adoptovali nebo zakoupili přes e-shop suvenýry a vstupenky.

Foto: zoo Děčín
Článek

Zvířecí patroni 

„Lidé doslova vzali útokem náš e-shop a spousta z nich se rozhodla podat pomocnou ruku i formou adopce některého z našich zvířat. V e-shopu jsme do konce dubna prodali suvenýry a vstupenky za téměř 100 tisíc korun. Na adopcích se vybralo dokonce 130 tisíc korun, nejštědřejší dárce poslal na chov zvířat neuvěřitelných 25 tisíc korun. Svého patrona získala i zvířata, která dosud žádného neměla. Například sambar skvrnitý, lemur červený vari nebo takin indický,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Velké díky

Zoo si pomoci nesmírně váží a děkuje za každý takový projev náklonnosti. Od znovuotevření (27. dubna) navštívily zoo už téměř 2 tisíce lidí.

Zoo je v od května otevřena od 8 do 19 hodin. Vstup do zoo je v současné době možný pouze se vstupenkou zakoupenou online v e-shopu.

Reklama

Výběr článků

Načítám