Hlavní obsah

Mezinárodní centrum klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně má nového ředitele

Novinky, Dana Lipovská

Na pozici nového ředitele Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně nastoupil 4. května po Gorazdu Bernardovi Stokinovi manažer Pavel Iványi. Gorazd B. Stokin požádal o uvolnění z funkce z rodinných důvodů.

Foto: archiv FNUSA-ICRC

Nový ředitel Mezinárodního centra klinického výzkumu FNUSA Pavel Iványi.

Článek

Gorazd B. Stokin vedl centrum od samého počátku a za jeho působení se FNUSA-ICRC stalo mezinárodně uznávanou institucí a předním klinickým výzkumným ústavem v České republice.

„Jsem rád, že se během mého sedmiletého vedení FNUSA-ICRC stalo tak úspěšným, a že jsem mohl propagovat český výzkum v zahraničí. Za tohle období získalo FNUSA-ICRC více než sto grantů, bylo publikováno přes tisíc publikací, některé z nich v nejprestižnějších vědeckých časopisech na světě. Bylo schváleno hned několik užitných vzorů, tři patenty byly schváleny a další podány a v neposlední řadě jsme vytvořili globální síť spolupráce mezi vědeckými institucemi a univerzitami. Za důležité považuji také to, že FNUSA-ICRC koordinovalo řadu klinických studií, které významně pomohly pacientům v Brně,” uvedl Gorazd B. Stokin, který je neuro vědec a neurolog.

Dodal, že do konce roku – než odjede za rodinou do Anglie – bude pokračovat ve FNUSA-ICRC jako vedoucí svého výzkumného týmu neurovědy.

„Chtěl bych doktoru Stokinovi poděkovat za vynikající práci. Letos končí grant z Národního fondu udržitelnosti a již nyní je jasné, že pro další pětileté období nebude v takové výši jako předtím,” řekl ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Ing. Vlastimil Vajdák.

„S ohledem na tuto skutečnost jsem angažoval do funkce nového ředitele ICRC manažera, právníka a ekonoma Pavla Iványiho. Nebude mít lehký úkol. Má k dispozici výsledky externího personálního auditu v ICRC a návrh na restrukturalizaci. Bude muset navrhnout a nastavit fungování centra v dalším grantovém období tak, aby jeho činnost byla co nejefektivnější,” konstatoval Vlastimil Vajdák.

Pavel Iványi, LL.M., MBA, se narodil a vyrůstal v České republice, poté žil 27 let v Nizozemsku, kde vystudoval právo na University of Amsterdam (LL.M.) a MBA na Erasmus University v Rotterdamu. Od roku 2003 působí znovu v ČR, pracoval jako manažer v několika společnostech. V roce 2008 založil Mezinárodní školu Brno, ve které jako nevýkonný ředitel působí dodnes. Je také prezidentem Nizozemsko-české obchodní komory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám