Hlavní obsah

Matka se z toho ještě nevzpamatovala, uvedla Patricia Clarksonová ve Varech svůj film

Novinky, Lucie Sieglová

Americká herečka a držitelka Zlatého glóbu Patricia Clarksonová v pátek odpoledne uvedla na karlovarském filmovém festivalu svůj snímek z roku 2014 Řidičský průkaz. „Jsem velice vděčná, že jste se přišli podívat na jeden z mých nejoblíbenějších filmů, které jsem natočila,“ řekla festivalovému publiku.

Patricia Clarksonová uvedla v karlovarském městském divadle svůj film Řidičský průkaz.Video: Novinky

 
Článek

Ještě předtím se podivila, kolik lidí si úvod a film přišlo do městského divadla zhlédnout. „Jsem z toho vedle, kolik lidí tady je a jak vysoko sedí,“ smála se herečka směrem k divákům usazeným na balkonech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Patricia Clarksonová uvedla v karlovarském městském divadle svůj film Řidičský průkaz.

„Film je natočen podle eseje, do které jsem se zamilovala a moc jsem chtěla tu postavu hrát. Pak k tomu přistoupil skvělý sir Ben Kingsley a úchvatná katalánská režisérka Isabel Coixet, se kterou jsem pracovala už třikrát,“ vyprávěla.

„Doufám, že vás film s sebou vezme na cestu, ale musím vás varovat, je docela sexy. Moje matka se z toho ještě nevzpamatovala. Ale vzhledem k tomu, v jakém světě teď žijeme, si myslím, že film má mnohem větší sílu než kdy dřív. Z celého srdce vám děkuji, že jste tady,“ dodala herečka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

„Zníte tak krásně. V češtině to zní lépe,“ řekla herečka směrem k překladatelce Heleně Koutné.

Clarksonová si během sobotního závěrečného ceremoniálu převezeme z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám