Hlavní obsah

Karlovarský filmový festival: Kde a za kolik koupit vstupenky, kde se ubytovat

– Karlovy Vary

Na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary se každoročně sjíždí tisíce milovníků filmového světa. Někteří nedočkavě vyhlížejí slavné osobnosti, jiní se těší na desítky nových filmů. Poradíme kdy, kde a za kolik si pořídit vstupenky a jak na ubytování.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Archivní snímek

Článek

Vstupenky – kdy, kde a za kolik

Dostat se na některou z filmových projekcí jde dvěma způsoby. Na pokladně (celkem je jich 25) si můžete koupit samostatnou vstupenku pouze na vámi vybraný film. Pokud ale plánujete celý festival strávit v křesle kina (seznam kin uvádíme níže) a shlédnout co nejvíce filmů, vyplatí se spíše Festival Pass, se kterým denně zdarma budete mít až 3 vstupenky na 3 různé filmy a který má spoustu dalších benefitů. Ten si navíc nemusíte zakoupit po dobu celého festivalu, ale i na jeden, tři nebo pět dní. Studenti, senioři a držitelé karty ZTP mají slevu.

Vstupenky lze koupit vždy jen na tentýž nebo následující den (např. 3. července se prodávají a vydávají vstupenky na filmy 3. a 4. července), do rezervací a prodeje se pouští každý den v 7:00. Výjimkou je pouze den spuštění předprodeje, kdy je od 9:00 možné rezervovat a kupovat vstupenky rovnou na první dva dny festivalu. A pozor, na většinu atraktivních snímků jsou vstupenky rozprodané již dopoledne.

Ceny pro letošní 58. ročník, který proběhne v termínu od 28. června do 6. července 2024, ještě nebyly zveřejněny. Loni byla cena samostatné vstupenky na jednu filmovou projekci je 130 korun, zlevněná za 100 Kč (pro studenty, důchodce a držitele karty ZTP).

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos proběhne od 28. června do 6. července 2024.  Každoroční dávku přibližně dvou stovek filmů obstaralo znovu 12 kinosálů. Největší zahraniční hvězdu festival ještě neoznámil, loni to byl Novozélanďan Russell Crowe.

Kde se ubytovat

Možností, kde se během festivalu ubytovat, je mnoho. Karlovy Vary jsou proslulé svými pětihvězdičkovými hotely, ubytovat se můžete i v hostelech nebo penzionech. Pro velký zájem v termínu festivalu je však třeba myslet na včasnou rezervaci s dostatečným předstihem. Levnější variantou je pak stanové městečko v areálu Rolava. V tomto případě není nutná předchozí rezervace, platba na místě je pouze v hotovosti.

Stanové městečko disponuje sprchami, občerstvením, úschovnou zavazadel, parkovištěm zdarma i možností nabít si telefon (za poplatek 20 Kč). Areál je sledován kamerovým systémem. Je nutné přivézt si s sebou vlastní stan. Ceny pro rok ještě nejsou zveřejněny, loni (2023) ale cena byla ve výši 175 korun na osobu na noc (ZTP/P osoba a 1 osoba doprovod 155 Kč, děti do 6 let zdarma).

Zakoupit vstupenky jde v areálu hotelu Thermal, kde je k dispozici 15 pokladen, včetně pokladny Vodafone a dalších šesti pokladen na schodišti společně s Last Minute pokladnou. Další dvě pokladny se nacházejí u Grandhotelu Pupp a dvě jsou umístěny ve stanovém městečku.

Nejslavnější celebrity, které navštívily karlovarský filmový festival

MFF KV

Kam v okolí Karlových Varů na výlet

Pokud byste si chtěli na pár hodin od ruchu festivalu a filmového promítání odpočinout, lázeňské město i jeho okolí nabízí mnoho možností na výlety. Pokud si navíc pořídíte Festival Pass, získáte slevovou nabídku do top míst Karlovarského kraje i mimo dobu konání Mezinárodního filmového festivalu.

O tipech na výlety v Karlových Varech a okolí jsme dříve psali zde:

Kam v Karlových Varech? Tipy na výlety ve městě i do přírody

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám