Hlavní obsah

Festivalová nástěnka nabízí vstupenky, nocleh i dopravu

Právo, Rudolf Voleman

Každý den je obletovaná návštěvníky Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Řeč je o festivalové nástěnce, která je tradičně umístěna ve vestibulu hotelu Thermal. Nabízí například vstupenky, o které vlastník ztratil zájem, ale také možnosti ubytování nebo společnou dopravu zpět z festivalu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Festivalová nástěnka rádí a pomáhá.

Článek

„Vždy, když jdu okolo, tak se tady zastavím. Díky nástěnce jsem se dostala již na dva filmy, na které jsem již nesehnala lístky,“ uvedla Martina z Plzně před festivalovou nástěnkou.

Vstupenky na jednotlivá filmová představení jsou buď přímo umístěna na nástěnce, takže si je stačí z nástěnky sejmout. Další majitelé své vstupenky nabízí k prodeji se slevou nebo na výměnu.

„Nejsou tady vstupenky, které by někdo nabízel za cenu vyšší, než jaká je u pokladen,“ ocenila Martina, která je na festivalu počtvrté.

Nechybějí ani inzeráty, v kterých diváci hledají majitele vstupenek na konkrétní film s výzvou, že je odkoupí. „To jsem ještě nezkoušela, takže nevím, na kolik je to úspěšné. Ale zkusím to,“ krčila rameny divačka.

Doktorka z forenzního

Mezi inzeráty jsou i nejrůznější nabídky na ubytování, ale že by se jednalo vyloženě o levné ubytování, to rozhodně říci nelze. „S kamarádkou spíme v hostelu hned vedle Thermalu, takže jsme spokojené, protože máme všechno na dosah,“ komentovala Martina.

V dalších inzerátech se nabízejí návštěvníci festivalu ke společné dopravě zpět domů po festivalu s vidinou příspěvku na pohonné hmoty. „Asi bych s někým cizím do auta nesedla, ale jestli má někdo odvahu, tak proč ne,“ dodala.

Zcela zvláštní kategorií na festivalové nástěnce jsou vzkazy. Kupříkladu jeden z nich nesl nápis: „Paní doktorka z forenzního, nechť se dostaví do hlavního shopu!!!“ Pod vzkazem byl přimalovaný věnec se stuhou.

Další vzkazy se snaží dohledat své přátele nebo udávají místo a čas srazu na festivalu. Vloni dokonce jeden z návštěvníků festivalu v inzerátu na nástěnce hledal svoji ztracenou láhev rumu.

Reklama

Výběr článků

Načítám