Hlavní obsah

Mooreová si ve Varech pochutnala na kachně se švestkou a lívanci s candátem

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší hvězda letošního 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech Julianna Mooreová si na slavnostní večeři uspořádanou na její počest v Grandhotelu Pupp pochutnala mimo jiné na kachně připravené se švestkou a lívanci s candátem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Primátorka Pfeffer Ferklová s Julianne Mooreovou a jejím manželem Bartem Freundlichem.

Článek

Pro zhruba sedmdesát hostů, mezi kterými nechyběl režisér a partner americké herečky Bart Freundlich nebo prezident festivalu Jiří Bartoška, slavnostní večeři v Grandrestaurantu hotelu připravil držitel Michelinské hvězdy Oldřich Sahajdák.

„Hovořily jsme spolu s Juliannou Moorovou o tom, že se byli trochu podívat po Varech. Moc se jim tady líbí. Hovořila jsem i s jejím manželem ohledně natáčení. Také se mu Vary líbí, a tak jsme mluvili v tom duchu, že se tady natáčela spousta filmů,“ popisovala setkání na slavnostní večeři karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

„Večeře se protáhla, protože paní Mooreová byla opravdu velmi sdílná a se všemi si povídala,“ prozradila.

Úžasný výhled na město

Americký hvězdný pár si rovněž pochvaloval hotel. „Říkali, že mají krásný pokoj s úžasným výhledem na město,“ pokračovala primátorka.

Největší hvězdy festivalu jsou většinou v Grandhotelu Pupp ubytované v nejlepších apartmánech, tedy v Císařském nebo Prezidentském apartmánu. „Neměli moc času na větší prohlídku města, ale také si pochvalovali místní lidi, že jsou úžasní. Atmosférou festivalu jsou nadšení,“ dodala.

Meníčko bylo hodně do české kuchyně, takže jako hlavní chod byla podávána kachna se švestkou. „Bylo to zajímavé a musím říct, že to vypadalo velmi hezky na talíři a také to bylo poměrně chutné. Nejdříve se podával malý tataráček a následně jako předkrm byl candát na lívanci. Candát byl skutečně na lívanci, byla to zajímavá kombinace,“ uvedla Ferklová.

Na závěr lívance

Podle marketingové ředitelky GH Pupp Markéty Fáberové má Mooreová ráda ryby, takže nezůstala pouze u candáta. „Kromě candáta měla i pstruha s červenou řepou a karamelem,“ prozradila Fáberová.

Na závěr nechyběla samozřejmě sladká tečka. „Jako dezert se podávaly lístkové ořechy s černým pivem a karamelem,“ prozradila marketingová ředitelka s tím, že menu i na další významné festivalové večeře bude připravovat michelinský kuchař Sahajdák. „Je to opravdu unikátní záležitost, to tu nikdo nemá,“ komentovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám