Hlavní obsah

Vary ve vašem kině představí fotbalový příběh Diega Maradony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diego je usměvavý argentinský kluk z předměstí milující fotbal a svou velkou rodinu. V italské Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se ale stává Bohem... Strhující portrét „prokletého génia“ natočil oscarový režisér Asif Kapadia. Představí se na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech a vzápětí na něj mohou zajít i další čeští diváci, a to v rámci akce Vary ve vašem kině.

Diego Maradona – Trailer CZVideo: Aerofilms

 
Článek

Kapadia projektem navazuje na předchozí úspěšné životopisné filmy Senna a Amy.

Přináší jím unikátní vhled do soukromí Diega, milujícího i chybujícího člověka, který svou lidskost většinu života schovával za masku Maradony – nejslavnějšího fotbalisty všech dob.

Film byl ve světové premiéře uveden na MFF v Cannes, u nás ho diváci poprvé uvidí v nesoutěžním programu 54. ročníku MFF Karlovy Vary.

Od 8. července potom v kinech po celé ČR v rámci přehlídky Vary ve vašem kině, spolu se snímky Devadesátky a Bílý bílý den. Akci připravil distribuční label KVIFF Distribution, spojující aktivity MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.

 Obyčejný kluk. Maradona

Režisér zpracoval přes 500 hodin videozáznamů z osobního archivu, natočil s Maradonou a jeho blízkými rozhovory a dostal se tak této mimořádně talentované osobnosti doslova „pod kůži“.

„Uvidíte záběry z jeho rodinného života, tréningu, je tam záběr na okamžik před finálovým zápasem Světového poháru 1986, jak Diego hecuje tým, záběr ze šatny, když Neapol poprvé vyhrála národní ligu. Většinu z toho dosud nikdo neviděl, a odhaluje to důležité aspekty jeho charakteru,“ říká Kapadia.

Foto: KVIFF Distribution

Diego Maradona se svými rodiči u moře

I fotbalové záběry jsou pozoruhodné a odhalují Maradonovo kouzelnické umění na trávníku. „Měl rychlost a techniku a dokázal mezi nimi najít rovnováhu, díky níž porazil jakéhokoli protivníka. Přišlo nám, že intimní záběry působí jako cesta do jeho nitra. Byla to každodenní, prostá realita onoho magického neapolského období a my ji měli přímo před nosem. Hrozně moc jsem chtěl jeho příběh vyprávět,“ říká Kapadia.

Reklama

Výběr článků

Načítám