Hlavní obsah

Herec Tim Robbins z věznice Shawshank přijel do Karlových Varů

Novinky, Stanislav Dvořák, lh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Karlových Varů dorazil ve čtvrtek herec, režisér, scenárista, producent a hudebník Tim Robbins, který tam převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Poprvé se divákům představí v pátek odpoledne na červeném koberci. Zatím si na MFF KV dopřává klid.

Foto: Profimedia.cz

Tim Robbins

Článek

Tim Robbins je znám především díky filmům Vykoupení z věznice Shawshank, Mrtvý muž přichází, Všechny moje lásky nebo Tajemná řeka, za který dostal Oscara (nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli).

Svou kariéru začal v New Yorku u divadla. Více vstoupil do povědomí díky filmům Durhamští Býci a Jakubův žebřík a zlom v kariéře přinesla role ve filmu Hráč, která mu vynesla cenu pro nejlepšího herce na MFF v Cannes a Zlatý globus.

Jako režisér debutoval politickou satirou podle vlastního scénáře Bob Roberts. V devadesátých letech také spolupracoval na filmech Prostřihy, Záskok, Pret -A-Porter (1994) a především hrál ve velmi slavném snímku Franka Darabonta Vykoupení z věznice Shawshank, nominovaném na sedm Oscarů.

Film Mrtvý muž přichází přinesl nominaci na Oscara za režii a dalším autorským počinem byla Kolébka ve větru.

Foto: KVIFF

Tim Robbins převezem ve Varech jednu z hlavních cen.

Úspěšná byla i komedie Stephena Frearse Všechny moje lásky a kriminální drama Clinta Eastwooda Tajemná řeka (Oscar za vedlejší roli). V poslední době natočil film Marjorie Prime (2017) nebo seriály HBO Krize a Tady a teď.

Na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary uvede Tim Robbins autorské filmy Bob Roberts a Kolébka ve větru. Karlovarskému publiku se však představí také jako hudebník na speciálním koncertě ve středu 4. července v Městském divadle s kapelou Tim Robbins and The Rogues Gallery Band.

V sobotu 30. června osobně uvede v letním kině snímek Vykoupení z věznice Shawshank, který patří k nejuznávanějším americkým filmům všech dob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám