Hlavní obsah

V žebříčku Divácké ceny Práva nově dokument i dramata podle skutečných událostí

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři nové snímky se po dalším dnu hlasování objevily v žebříčku Divácké ceny Práva. První dvě místa však zůstala nezměněna.

Foto: KVIFF

Z dokumentu Robin Williams: Mysl na dlani

Článek

V čele desítky divácky nejúspěšnějších snímků je Profil, pojednávající o práci novinářky, která se snaží pochopit nábor dívek pro Islámský stát. Druhé místo zaujímá snímek Tísňové volání a třetí pozici nově obsadil dokument o slavném herci a komikovi Robin Williams: Mysl na dlani Mariny Zenovich.

K dalším novinkám v žebříčku patří drama Lechtání, příběh osmileté holčičky (viděný očima již dospělé ženy), do kterého režisérka Andréa Bescond zapracovala vlastní zkušenost dítěte pohlavně zneužívaného rodinným přítelem. Stejně jako drama Utøya, 22. července, v němž se norský režisér Erik Poppe vrací k tragédii z roku 2011, kdy extremista Breivik zaútočil na několik stovek mladých lidí.

Českou tvorbu v tabulce zastupuje film King Skate Šimona Šafránka o začátcích fenoménu skateboardingu v tehdejším Československu.

Český názevOriginální názevZnámka
1.ProfilProfile1,09
2.Tísňové voláníDen Skyldige1,2
3.Robin Williams: Mysl na dlaniRobin Williams: Come Inside My Mind1,2
4.Cizinci ve vlakuStrangers on a Train1,21
5.King SkateKing Skate1,24
6.LechtáníLes chatouilles1,28
7.BlacKkKlansmanBlacKkKlansman1,33
8.GeulaGeula1,34
9.DívkaGirl1,38
10.Utøya 22. červenceUtøya 22. juli1,39

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám