Hlavní obsah

Šary Vary startují. Přinesou 29 festivalových snímků

Novinky, Lucie Sieglová

Oficiální ozvěny Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary přinesou divákům celkem 29 snímků. Mezi nimi divácký hit ze Sundance Pěkně blbě, jenž karlovarský festival zahajoval, novinku Sofie Coppoly Oklamaný nebo český dokument o operní pěvkyni Soně Červené.

Foto: KVIFF

Z filmu Axolotl Overkill

Článek

Přehlídka Šary Vary startuje v sobotu 8. července a potrvá do pátku 16. července. V pražských kinech Aero a Světozor a v brněnské Scale budou dále uvedeny mimo jiné snímky Křižáček (rež. Václav Kadrnka) nebo Druhá strana naděje (rež. Aki Kaurismäki).

„Mezi uzávěrkou karlovarského programu a následným programováním Ozvěn je jen něco málo přes týden. To nám musí stačit k zajištění licencí a kopií filmů, které mají být v rámci Ozvěn uvedeny. Je to takový trošku sprint, který s kolegy každoročně podstupujeme,“ říká Petr Jirásek, ředitel kina Světozor, které festivalové ozvěny pořádá už podesáté.

Foto: KVIFF

Nicole Kidmanová ve filmu Oklamaný

„Nevíme, jak přesně je to možné, ale nakonec se vždy všechno nějak podaří nastavit tak, aby Ozvěny představovaly reprezentativní průřez karlovarským festivalem, a nabídly tak pražským a brněnským divákům, kteří se do Varů letos nevydali, šanci vidět vybrané filmy v pohodlí jejich oblíbeného kina,“ dodal.

Německá teenagerská výpověď Axolotl Overkill (s Arly Joverovou v jedné z hlavních rolí), zmíněný snímek Pěkně blbě a film Dvojitý milenec se v rámci akce Vary ve vašem kině objeví i dalších městech.

Jejich seznam diváci najdou na webovkách oficiálních ozvěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám