Hlavní obsah

Občerstvení u Thermalu je čerstvější

Právo, Rudolf Voleman

Čerstvější a zdravější občerstvení nabízejí letos při Mezinárodním filmovém festivalu (MFF) v Karlových Varech stánky na ploše před hotelem Thermal. Návštěvníci se mohou letos poprvé osvěžit například stoprocentními ovocnými šťávami.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Návštěvníci festivalu se mohou osvěžit ovocnými šťávami.

Článek

„Budeme čerstvější a zdravější, než jsme bývali,“ uvedl na dotaz Práva výkonný ředitel MFF Kryštof Mucha.

„Nabízíme především naše ovocné šťávy, které jsou standardně v sortimentu. Máme tady pro festivalové prostředí speciálně připravené alkoholové nápoje míchané s čistým ovocem,“ uvedl šéf Fruitisima, provozujícího stan, Michal Čabla.

„Drinky připravujeme přímo před zraky zákazníků, takže ho loupeme a odšťavňujeme na objednávku každému zákazníkovi zvlášť. Nabízíme nápoje například z pomerančů, jablek, mrkve v kombinacích s vodkou a rumem. Řekněme, že během tří dnů festivalu jsme už zpracovali dvě tuny ovoce,“ dodal provozovatel festivalového občerstvení.

„Speciální máme rovněž zmrzliny, které jsme pro festival připravili ve variacích sedmi alkoholových zmrzlin,“ dodal Čabla.

Ty u stánku nabízí procházejícím festivalovým hostům s velkým entuziasmem Adam Theisz. „Osobně bych doporučil nejvíce Sex on the Beach, která je ze dvou druhů vodky a má ananasový základ. Potom je opravdu vynikající Cucumber Ginton, což je gin s tonikem a okurkovým základem,“ nabízel prodejce.

Čtyři procenta alkoholu má rovněž Herbal Shot, což je zmrzlina s karlovarskou becherovkou a citrusovým základem. „Jak člověk tu zmrzlinu s alkoholem líže, tak jde ten alkohol rychleji do hlavy. Na druhou stranu zase stejně rychle z té hlavy vyprchá,“ popisoval Adam Theisz.

Pod Velkým sálem Thermalu stojí již tradičně stánek s občerstvením společnosti Vion. „Nejvíce mají lidé zájem jako každý rok o grilované dobroty, zejména klobásy, ale i nakládané vepřové steaky, slaninu a špízy, který je za stovku,“ uvedla Kateřina Javorková, která s manželem stánek provozuje. „Jako každý rok máme halušky, farmářské brambory a hodně berou lidi máslovou zeleniny, zdravé trendy dorazily i na festival,“ konstatovala Javorková.

Festivalovým pivem je stejně jako v posledních letech Lobkowicz. „Na čepu máme šest druhů piva,“ prozradil výčepní. Mezi nimi kromě Festivalové desítky také pšeničné, černé a prémiový ležák.

K tomu si lze objednat, aby zdravých pokrmů nebylo přespříliš, třeba moravský vrabec se zelím a knedlíkem nebo dokonce pečené koleno s křenem a hořčicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám