Na uvítanou dostane šedesát pozvaných hostů slavnostní večeře pořádané tradičně v Grandrestaurantu Pupp sklenici šampaňského Moët & Chandon Imperial.

 Světový kuchař

„Připravil jsem několik návrhů, které jsem zaslal ke konzultacím jejich organizačnímu týmu a po dohodě jsme pak menu vybrali,“ uvedl šéfkuchař Grandhotelu Pupp Martin Piták, který už pro filmové hvězdy vařil v karlovarském luxusním hotelu před téměř deseti lety.

Například pro Normana Freemana, Dannyho De Vito nebo pro Sharon Stoneovou. Právě její tým upozornil před jedenácti lety kuchaře GH Pupp, že svíčkovou s karlovarským knedlíkem nemohou podávat i s brusinkami, protože má na ně americká filmová hvězda alergii.

„Náš nový šéfkuchař mezitím obešel svět, abychom jej zlanařili zpět do GH Pupp a opět vařil filmovým hvězdám,“ komentoval provozní náměstek GH Pupp Richard Lhoták.

Bydlení v Puppu

Thurmanová a Affleck jsou ubytovaní v GH Pupp, který disponuje například luxusním Císařským a Prezidentským apartmánem. Od GH Pupp dostali tradiční dárky. „Jsou od karlovarské porcelánky Thun 1794, od karlovarské becherovky a rovněž knihu o historii Puppu,“ prozradila generální ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer - Ferklová.

Při slavnostní večeři pořádané ve vyhlášeném restaurantu se mají obě hvězdy opět na co těšit. „Jako studený předkrm bude salát z bílého chřestu s ředkvičkami, marinovaným fenyklem, bylinkovým kozím sýrem, salátem little gem a pomerančovou redukcí,“ uvedl šéfkuchař.

„Pak bude roládka z vepřového kolínka, bramborové suflé s bylinkami, čínské zelí pak choi a vepřový chips,“ pokračoval Piták. „Jako dezert budeme servírovat pěnu z čerstvých malin s pistáciovou krustou a kávovou omáčkou,“ dodal šéfkuchař.

Šéfkuchař Martin Piták při práci v kuchyni Grandhotelu Pupp.

Šéfkuchař Martin Piták při práci v kuchyni Grandhotelu Pupp.

FOTO: Rudolf Voleman, Právo

Ovšem na slavnostní večeři nepřijdou tentokrát zkrátka ani vegetariáni nebo vegani. „Pro ně máme speciální menu,“ pochlubil se Piták. Předkrmem bude carpaccio z pečené červené řepy, avokádový tartar se sušenými rajčaty a vanilkový olej.

„Jako hlavní chod připravíme chřestové rizoto s grilovanými cherry rajčátky a restovanou baby zeleninou. Na závěr pak Raw dezert s ořechy, jahodami, ananasem, malinovou pěnou a marinovaným melounem,“ dodal šéfkuchař.

Ke kulinářskému zážitku patří i dobré pití. „Pro slavnostní večeři jsme vybrali moravská vinařství, abychom poctili hvězdy festivalu, které mají rádi dobrá suchá vína,“ uvedl provozní náměstek Lhoták. Z bílých vín bylo po konzultacích vybráno Veltlínské zelené a z červených Cabernet Sauvignon. „Čepovat budeme tradičně pivo Lobkowicz a z nealkoholických nápojů Korunní kyselku,“ dodal Lhoták.