Hlavní obsah

Rennerovi chutnala po svíčkové tequila

Právo, Rudolf Voleman

Na pečené pravé svíčkové z mladého býka, žemlovém knedlíku s kopřivami a omáčce z kořenové zeleniny na smetaně a brusinkami si v Grandrestaurantu v Grandhotelu Pupp pochutnával na závěr Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech americký herec Jeremy Renner. Hvězda známá mimo jiné ze sérií Avengers a Mision: Impossible si po české svíčkové dopřála pár skleniček stříbrné tequily podávané na ledě.

Foto: Petr Horník, Právo

Eva Zaoralová, umělecká ředitelka MFF KV, v obklopení dvou šarmantních mužů. Vlevo Jeremy Renner, vpravo Jiří Bartoška.

Článek

Slavnostní večeře se uskutečnila v pátek večer na počest Rennera a režiséra Václava Vorlíčka, kteří si z Karlových Varů odvezli Cenu prezidenta MFF.

„Večeře proběhla ve slavnostním duchu. Jeremy Renner opět seděl u centrálního stolu s panem Bartoškou a Václavem Vorlíčkem. Podávalo se tříchodové menu,“ prozradil Právu šéf Grandrestaurantu Pavel Procházka. 

„Předkrm byl salátek s červenou řepou a cottage sýrem. Jako hlavní chod jsme podávali Rennerovi pravou hovězí svíčkovou s knedlíkem a smetanovou omáčkou s brusinkami, prostě klasickou českou svíčkovou,“ pokračoval šéf nejluxusnější karlovarské restaurace.

„Dezert byl čokoládový mousse s banánovým pyré, jahodovou esencí s mátou a drcené pistácie,“ dodal Procházka.

Milý host 

Renner byl podle personálu Grandrestaurantu příjemný a nenáročný host. „Přidal si pouze omáčku. Ke svíčkové si dal pivo,“ popisoval Procházka.

V rámci slavnostní večeře bylo připraveno šampaňské. Ke studeným předkrmům bílé víno a k hlavnímu vchodu pak bylo svatovavřinecké z jižní Moravy. „Na závěr se podávala k dezertům káva a k ní si objednal Jeremy Renner stříbrnou tequilu na led. Večer po desáté hodině, když slavnostní večeře skončila, pokračoval v diskuzi v našem nově zrekonstruovaném Becher´s Baru,“ prozradil Procházka.

Tam podle informací Práva ještě nějaký ten digestiv v podobě stříbrné tequily podávané na ledě přibyl, ale nic se nepřehánělo.

Slavnostní večeře se účastnil i karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA), který se ale s Rennerem pouze pozdravil, protože každý seděl u jiného stolu.

Filmy i politika

„Byl jsem ale na uvedení snímku Wind River, kde to uváděl Jeremy Renner a po představení odpovídal na otázky. Tam mě hodně překvapilo, jak je bezprostřední člověk, který dokázal vnést do veřejné diskuze úžasnou atmosféru. Hodně mne překvapil v pozitivním smyslu slova,“ poznamenal primátor, který na slavnostní večeři diskutoval zejména s ministrem kultury Danielem Hermanem (KDU - ČSL). 

Tématem hovorů byla mimo jiné plánovaná rekonstrukce Císařských lázní nebo Thermalu či prohlášení Chebského mostu přes řeku Ohři kulturní památkou. Právě toto rozhodnutí totiž město napadlo v rozkladu, v kterém poukazuje, že mostovka byla vybudována až v 80. letech minulého století.

„Slíbil, že se na to podívá,“ uvedl Kulhánek s tím, že další hovor směřoval opět k filmům.

Reklama

Výběr článků

Načítám