Hlavní obsah

Nejčastěji se na festivalu ztrácejí brýle, vstupenky a peněženky

Právo, Rudolf Voleman

Dioptrické brýle, vstupenky ale rovněž peněženky se letos nejčastěji ztrácí filmovým fanouškům na Mezinárodním filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech. Na festivalu zůstat bez dioptrických brýlí, vstupenek a peněženky, nemůže být nic příjemného. O to větší radost panuje, když se podaří ztracené věci v Infocentru ve vestibulu hotelu Thermal nalézt.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Brýle, peněženky a co ještě? Karlovarské ztráty a nálezy.

Článek

„Nejvíce se letos ztrácí dioptrické brýle. Potom se také ztrácejí hodně vstupenky na představení, ale ty už se u nás bohužel většinou nenajdou,“ uvedla Lucie Hanzlíková z festivalového stánku informací, který slouží rovněž i jako ztráty a nálezy.

„Zatímco brýle, mikiny nebo čepice nám lidé donesou jako nalezené, vstupenky si spíše asi ponechávají. I když jsou výjimky, že se nám tady nějaké vstupenky nebo akreditace jako nalezené objevily. Většinou už ale byly propadlé,“ pokračovala recepční.

„Hodně se letos ztrácí rovněž peněženky, ale ty se také naštěstí také hodně nalézají. Myslím, že peněženek se letos ztrácí mnohem více, než třeba vloni,“ prozradila Hanzlíková.

„Našly se i peněženky s poměrně vysokým obnosem, byly tu i kreditní karty nebo klíče od auta,“ popisovala.

Navrácená peněženka

„Peněženku ztratil i relativně známý moderátor ze streamu. Přinesl nám ji sem nějaký uvaděč ze sálu. Podle občanského průkazu v peněžence jsme poznali, komu patřím, tak jsme jej kontaktovali. Přišel za půl hodiny,“ prozradil kolega David Fenderl.

Šťastní nálezci svých věcí nabízejí čas od času recepčním odměnu. „Nabízeli nám drinky v baru pod Thermalem, ale my jsme odmítli,“ uvedla Hanzlíková, podle které ztrácí svoje věci hlavně tuzemští návštěvníci festivalu. „Cizince jsme tady také měli, ale asi jenom dva,“ uvedla.

Nejčastěji se ovšem návštěvníci na informacích ptají na kinosály a termíny promítání filmových představení.

Reklama

Výběr článků

Načítám