Hlavní obsah

Letní scéna pod Chebským mostem nabízí při festivalu divadlo a koncerty

Právo, vor

Zájem rodičů s dětmi naplňuje po dobu Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech každý den odpoledne improvizovanou Letní scénu Karlovarského hudebního divadla (KHD) pod Chebským mostem přes řeku Ohři v karlovarské městské části Tuhnice. Večer pak láká dospělé na rockové koncerty.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Letní scéna Karlovarského hudebního divadlo pod Chebským mostem je určena odpoledne pohádkám pro děti.

Článek

„Od čtyř hodin odpoledne nabízí naše scéna pohádky pro děti a večer jsou divadelní představení pro dospělé a rovněž koncerty,“ uvedl šéf KHD Libor Balák. „Máme přizvaná lokální divadélka, ale také kupříkladu známé divadlo Letadlo. Hodně jsme se soustředili na muziku a vybírali jsme moc pěkné kapelky,“ pokračoval principál.

„Protože je festival a je léto, tak jsme to tentokrát trošičku odlehčili a nemáme ani žádnou vážnou hudbu, ale soustředíme se na klasický big beat, který má široký okruh diváků a přijdou na něj lidi. Já bych doporučil samozřejmě kapelu Kryštůfek Robin, kterou máme na programu v úterý večer,“ dodal Balák.

Kupříkladu ve středu se děti mohou těšit na pohádku nazvanou O Koblížkovi, kterou si připravilo Sváťovo Dividlo z Litoměřic. Večer se pak představí heavy metalová kapela z Prahy Soul Keeper. „Na filmovém festivalu akreditovaní neplatí vstupné a pro ostatní je to nastavené tak, aby mohl přijít každý,“ prozradil Balák.

„Letos jsme novinky příliš nepřipravovali a jsme spíše konzervy. Divadlo se letos stěhovalo do nového sídla a byli jsme rádi, že jsme tohle přestáli. Vsadili jsme letos na osvědčené a zajeté prvky,“ poznamenal šéf divadla.

„Občerstvení je možné na místě čerpat ze čtyř zdrojů. Sociální zázemí je v čistotě, podařilo se dostat z prostoru pryč bezdomovce, kteří v minulosti obývali sousední boudy. To je vlastně největší novinka. Máme tam klid,“ uzavřel Balák.

Reklama

Výběr článků

Načítám