Hlavní obsah

Grandhotel se letos na festivalu otevřel se značkou Pupp Punk baťůžkářům

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejenom pro zámožné zahraniční návštěvníky nebo místní byznysmeny, ale i pro obyčejné baťůžkáře se při letošním festivalu v Karlových Varech otevřel Grandhotel Pupp. Na zahrádce Rendez-Vous totiž připravil stánek občerstvením s označením Pupp Punk, který nabízel luxusní jídla za rozumné ceny. Před GH Pupp stál navíc Double Decker se stejným punkovým označením sloužící jako netradiční vinárna.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Klára z Double Deckeru ukazuje speciální víno Pupp Punk.

Článek

„Stánek v této podobě tady vloni nebyl, chtěli jsme se vlastně letos víc otevřít lidem, kteří přijedou do Karlových Varů, aby pořád neměli Grandhotel Pupp jenom za luxusní věc, ale aby viděli, že se dají pořídit dobrá jídla za rozumné ceny,“ uvedl šéfkuchař GH Pupp Radek Příhonský.

„Prodali jsme tady denně zhruba čtyři sta až pět set jídel. Hlavní jídlo stálo 190 korun, předkrmy 150 korun a dezerty kolem 110 korun,“ pokračoval šéf kuchař. Běžné ceny jídla jsou v GH Pupp několikanásobně vyšší.

„Chodili sem baťůžkáři a podle toho, co se píše na sociálních sítích, tak ta spokojenost byla nadstandardně vysoká,“ dodal Příhonský.

 Bodoval lososový tataráček

„Na zahrádce Rendez-Vous vytváříme ve spolupráci s restaurací RedPif asijská jídla, která nedáváme na nějaké tácky, ale podáváme je na speciálních talířích, které jsme si nechali vytvořit a které si mohou návštěvníci za padesát korun koupit a odnést suvenýr,“ konstatoval Příhonský, podle kterého asijská jídla připravoval se svým týmem kuchař zmiňované restaurace RedPif Stephen Senewiratne ze Srí Lanky.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Tým kuchařů Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, který se staral na festivalu na předzahrádce Rendez - Vous o občerstvení baťůžkářů.

„Nejvíce jsme z předkrmů prodávali lososový tataráček se zázvorem, wakame a sépií, ale i chobotnice s tabuleh salátkem, vepřovou kůží a avokádem,“ uvedl Senewiratne.

„Z hlavních jídel byl bezkonkurenční karamelizovaný vepřový bůček se zázvorem, koriandrem, rýží a pak choi a potom rovněž hovězí Stir fried s pepřovou omáčkou, brokolicí a soba nudlemi,“ uvedl kuchař z exotického ostrova v indickém oceánu. „Velká poptávka ale byla i po vegetariánských nebo bezlepkových jídlech. Mezi dezerty vévodily jahody a mango,“ dodal.

Víno v autobuse

Kvalitní víno zajišťoval zmiňovaný Double Decker, okolo kterého tvořilo posezení sudy od vína, na kterých byly položené dřevěné fošny. „Nejvíce se prodává víno Pupp Punk. Je připravené na Moravě přímo pro festival a má svoji vlastní festivalovou etiketu,“ uvedla Klára, která u okénka Double Deckeru prodává.

„Punkové je určitě etiketou, ale i vinař si dal záležet, aby bylo zvláštní i chutí,“ pokračovala s tím, že decka speciálu stojí třicet korun a celá láhev sto devadesát.

„Od rána do večera jsme tu měli frontu. Prodali jsme tisíc dvě stě vín Pupp Punk a teď přivezli dalších šest set lahví a i z těch už je část prodaná,“ dodala Klára.

Reklama

Výběr článků

Načítám