Hlavní obsah

Filmaři a profesionálové získali na festivalu nové prostory ke schůzkám

Novinky, Lenka Hloušková, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Karlových Varech byl v sobotu vpodvečer slavnostně otevřen takzvaný Industry Pool. Jde o prostory, kde se během festivalu mohou setkávat filmoví tvůrci, producenti, distributoři, lidé pracující ve filmovém průmyslu. Projekt jim má umožnit hladší spolupráci. Fungovat bude během celé akce MFF, tedy do soboty 9. července.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slavnostní zahájení Industry Poolu

Článek

Industry Pool se nachází v prostoru bývalé kavárny nad bazénem v hotelu Thermal. Interiér se stolečky a křesílky v sobě bývalou kavárnu nezapře, nechybí ani bar, tedy pohodové neformální prostředí. Součástí je ale i konferenční místnost, kde se mohou odehrávat akce spíše vzdělávacího charakteru, např. besedy s tvůrci.

Cílem festivalu a potažmo Industry Poolu je dát filmovému průmyslu mnohem větší prostor. „Slouží k propojování lidí z filmového průmyslu, navázání vzájemné spolupráce a tvorbě nových projektů,“ uvedl pro Novinky Hugo Rosák, Head of Film Industry Office.

„Od prostor si slibujeme, že získáme nové šance setkávat se mezi sebou. Vyměňovat si tvůrčí nápady. Zkoušíme to letos poprvé, jsem zvědavý, jak to dopadne," řekl Novinkám Lubomír Konečný za Barrandov Studio a.s. vedoucí jeho producentského centra. I ono se na projektu z části finančně podílelo.

Příslušně akreditovaní účastníci se do Industry Poolu dostanou výtahem, který obě budovy spojuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám