Hlavní obsah

Na karlovarský festival dorazil Jamie Dornan

Novinky, Lucie Sieglová, Lenka Hloušková
Aktualizováno

Na filmový festival do Karlových Varů v pátek odpoledne dorazil slavný irský herec Jamie Dornan. Ten bude večer jedním z členů delegace k očekávanému filmu Anthropoid, jenž bude promítnut ve světové premiéře po slavnostním zahájení 51. ročníku MFF KV.

Foto: KVIFF

Prezident festivalu Jiří Bartoška vítá jednu z hvězd, Jemieho Dornana.

Článek

Dornan se festivalu zúčastnil již loni. S režisérem Anthropoidu Seanem Ellisem snímek o atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha na tiskové konferenci osobně představil.

Foto: KVIFF

Selfie s fanynkou.

Dornan v něm ztvárnil výsadkáře Jana Kubiše.

„Ve škole jsme samozřejmě probírali první i druhou světovou válku, ale tuto část historie jsem neznal. Poprvé jsem se s ní setkal, když jsem četl scénář. Je to nesmírně zajímavý a neobyčejný příběh,“ uvedl Dornan před rokem před novináři. (celá zpráva)

Foto: KVIFF

Neváhal se podepsat ani fanouškům.

Snímek vznikal v české koprodukci, natáčelo se na mnoha místech v Praze. Vedle zmíněného si v něm zahráli též Aňa Geislerová (ta bude rovněž členkou delegace), Alena Mihulová či Václav Neužil.

Foto: KVIFF

Dornan se vrací do Varů po roce. Byl tu i na 50. ročníku, tedy loni.

Lístky na Anthropoid ve Varech už nelze od ranních hodin sehnat. Je o něj nebývalý zájem. Kdy bude promítán v českých kinech, není zatím známo. Do americké distribuce by snímek měl jít v polovině srpna.

Dornan dorazil do Varů doslova na otočku. V současnosti totiž natáčí v Kanadě pokračování filmového hitu Padesát odstínů šedi natočeného podle stejnojmenné knihy. Hraje v něm hlavní roli, svůdníka Christiana Greye. V příštích dvou letech diváci budou moci v kinech sledovat hned dvě pokračování: v roce 2017 Padesát odstínů temnoty, o rok později Padesát odstínů svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám