Hlavní obsah

Mihulová o Trapných padesátkách: Pomohly mi, abych se nebyla ochotná tak cítit

Novinky, Lucie Sieglová

‚Život končí v 50 a začíná mejdan‘, zní podtitul připravovaného seriálu České televize Trapný padesátky s Alenou Mihulovou, Pavlou Tomicovou a Klárou Melíškovou v hlavních rolích. Jeho natáčení stále probíhá, do vysílání půjde v lednu 2017.

Foto: Milan Malíček, Právo

Seriál Trapný padesátky představily scenáristka Irena Obermannová, herečky Alena Mihulová a Berenika Kohoutová a dramaturgyně Alena Müllerová.

Článek

Scénář k Trapným padesátkám napsala Irena Obermannová. Jedná se o 12 (půlhodinových) dílů, z nichž každý bude mít vlastní téma. „V každém díle je jedna povídka. Všechna témata se motají kolem stáří, pupečních šňůr, odrostlých dětí, manželů, exmanželů, chlapů, hledání smyslu života žen v tomto věku,“ řekla autorka.

„Ten seriál je i o tom, že v tomto věku už si můžeme dovolit být na plné pecky trapné neboli dělat si, co chceme, a jsme úplně svobodné. A to bych všem ženám z duše přála,“ uvedla.

Foto: archív ČT

Trapný padesátky se jmenuje seriál, který právě natáčí spolu s Klárou Melíškovou a Pavlou Tomicovou (vpravo).

Herecké obsazení na besedě s diváky v rámci karlovarského festivalu zastoupily Alena Mihulová (Anča) a Berenika Kohoutová (barová zpěvačka Klotylda).

„S holkami se natáčelo moc hezky, protože Pavla Tomicová a Klárka Melíšková jsou výborný herečky. A nejsou to trapný padesátky. Anebo jestli jsou, nebo jsme včetně mě, tak mně čas strávený s nimi, příběhy, pomohly k tomu, abych se nebyla ochotná tak cítit, i kdyby mě tak někdo viděl,“ uvedla Mihulová.

Foto: Milan Malíček, Právo

trapný padesátky

Přestože je to seriál o ženách a jeho autorka usilovala o to, aby v něm bylo 0% mužské zastoupení, jak žertovala, i pánové v něm našli své místo. Režíruje jej Michal Vajdička a herecky se v něm objeví například Václav Kopta, Marek Holý či Emil Viklický.

Natáčelo se ve studiu na Kavčích horách, koncem srpna se budou dotáčet exteriéry.

Reklama

Výběr článků

Načítám