Na přání prezidenta festivalu Jiřího Bartošky se má nést závěrečný večírek v duchu tradiční české kuchyně, která bude doplněna o kuchyni asijskou.

Mezi tisícovkou očekávaných hostů nemá chybět ani držitel Oscara, americký scénárista Charlie Stuart Kaufman, který krátce před tím od prezidenta festivalu převezme ve Velkém sále Thermalu cenu za mimořádný přínos světové kinematografii.

Desítky kuchařek a číšníků

O komfort festivalových hostů se má podle náměstka ředitelky GH Pupp Richarda Lhotáka starat osmdesát číšníků a šedesát kuchařů. „Dominantou závěrečné festivalové party budou grilovaná masa, připravíme jich na zahrádce Rendes Vous dohromady asi sto kilogramů,“ uvedl šéf kuchař GH Pupp Radek Příhonský.

„Grilovat budeme například krkovičku v medové hořčici, Flank steak s koriandrem, to je steak z hovězího pupku, ale také budeme kupříkladu připravovat mini burgry se sušenými rajčaty,“ popisoval šéf kuchař.

Domácí paštiky s pažitkou jsou ozdobou každé festivalové party, nejinak tomu bude i na té závěrečné v Grandhotelu Pupp.

Domácí paštiky s pažitkou jsou ozdobou každé festivalové party, nejinak tomu bude i na té závěrečné v Grandhotelu Pupp.

FOTO: Rudolf Voleman, Právo

Chybět ale nebudou ani grilovaná kuřecí prsa s indickým kořením. „Grilovaného lososa budeme dělat v citrónové trávě. Samozřejmostí bude grilovaná zelenina,“ konstatoval Příhonský.

„Z krájených mas budeme nabízet do růžova grilovanou vepřovou panenku na bylinkách s česnekem,“ dodal s tím, že na Rendes Vous bude rovněž zmrzlinový bar. „Ve vnitřní části Rendez Vous najdou hosté party grilované medailonky z krůtích prsou, vepřové karé s kapustovým zelím a žemlovým knedlíkem, ale také staročeský karbanátek s čerstvou majoránkou,“ poznamenal Příhonský.

Větrníky, věnečky a kokosky

Na Malé Dvoraně bude klasicky cukrárna. „Rovněž cukrárna bude v duchu české kuchyně, takže tam budou větrníky, věnečky, šátečky, ořechové dorty, sněhoví indiánci a kokosky,“ prozradil šéf kuchyně luxusního karlovarského hotelu. Zrcadlový sál bude zaměřen na studenou kuchyni a saláty.

Jeden z cukrářů GH Pupp při výrobě štrúdlů.

Jeden z cukrářů GH Pupp při výrobě štrúdlů.

FOTO: Rudolf Voleman, Právo

„Hosté závěrečné party zde najdou například thajský salát z rýžových nudlí nebo Ceasar salát,“ vyjmenoval šéf kuchař. Podobně bude na teplou a studenou kuchyni zaměřený Slavnostní sál.

„Zde budeme nabízet kupříkladu ragú z krušnohorských hub, chilli guláš, konfitovanou hovězí loupanou plec na červeném víně, zeleninové ragú a bramborové pyré,“ řekl Příhonský.

Čeká se vedro

„Očekáváme obrovské vedro, takže máme na skladě 800 litrů nealkoholických nápojů a patnáct padesátilitrových sudů piva Lobkowicz, které budeme točit ze dvou velkých výčepních stolic,“ doplnil Lhoták.

„Ve sklepích je uloženo 600 litrů kvalitního moravského vína. Na míchané nápoje máme připravenou vodku, rum, tequillu a gin,“ pokračoval.

Šéfkuchař Grandhotelu Pupp Radek Příhonský (vlevo) se svým kuchařem, který připravuje staročeské karbanátky s čerstvou majoránkou.

Šéfkuchař Grandhotelu Pupp Radek Příhonský (vlevo) se svým kuchařem, který připravuje staročeské karbanátky s čerstvou majoránkou.

FOTO: Rudolf Voleman, Právo

„Určitě se chceme prezentovat na závěrečném večeru festivalu tak, aby si to hosté užili a odjížděli z 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech spokojení. Uděláme pro to maximum,“ ujišťoval Lhoták.