Hlavní obsah

Strážníci na festivalu řešili hlavně dopravu a rušení nočního klidu

Právo, Rudolf Voleman

Karlovarští městští strážníci v dosavadním průběhu 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech provedli v ulicích města přes 350 kontrol.

Foto: Karel Voleman, Právo

Ne všichni přijeli do Varů jen do kina. (ilustrační foto)

Článek

„Občany tradičně nejvíce trápí doprava. Stížnosti se objevují i na noční hluk,“ uvedl velitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák. „Strážníci provedli již 350 kontrol, a jak z mapy událostí vyplývá, nejčastěji jsou v obchodně správním území v okolí pasáže, na Mlýnském nábřeží a na Rolavě,“ popisoval Vlasák.

Část návštěvníků Karlových Varů zavítala na festival, ale více než filmy je zajímá zábava. „S těmito lidmi pak mají strážníci nejvíce starostí,“ konstatoval Vlasák. „Řešili jsme přihlouplé, ale jinak neškodné omotávání sochy toaletním papírem, drobné strkanice a stížnosti na rušení nočního klidu až po fyzické napadení,“ prozradil velitel strážníků s tím, že na záchytku vezla městská policie dosud jen dva výtečníky a jednu ženu, která neznala svoji míru.

Přes určitou toleranci je řešení přestupků v dopravě jednou z činností, která strážníky nejvíce zaměstnává. „Právě na špatné parkování přichází nejvíce podnětů od občanů. Strážníci tak od začátku festivalu vyřešili již téměř tři sta přestupků,“ uvedl Vlasák. „Převážná část z nich končí výzvou za stěračem a následným dořešením na služebně městské policie. Nejzatíženějšími lokalitami je Čertův ostrov, Drahovice a Bezručova ulice, která figuruje ve čtvrtině případů. Nepopulární botičky přišly na řadu ve 25 případech,“ konstatoval velitel strážníků.

Na rušení nočního klidu přišlo dosud patnáct stížností, přímo hluku z podniků se týkalo dvanáct z nich. „Oproti předešlým letům nedošlo k žádné zásadní změně, což lze přisuzovat i větší toleranci ze strany občanů. Poslední významnou položkou v oznámeních byli zaběhnutí psi,“ poznamenal Vlasák. Svým způsobem výjimečný byl zásah strážníků, který si vyžádala sedmatřicetiletá žena, která měla obavu ze svého muže. „Ten poté, co přišel domů podnapilý a nedostal najíst, rozbil vzteky skleněnou výplň dveří,“ uzavřel Vlasák s tím, že případ si převzala policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám