Hlavní obsah

Aneta Langerová zpívala na festivalovém Večeru města společně se symfoniky

Právo, Rudolf Voleman

Při slavnostním Večeru města na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech vystoupila ve středu 6. července v Letním kině v doprovodu Karlovarského symfonického orchestru (KSO) Aneta Langerová. Na výjimečný koncert přišlo přes tři tisíce diváků.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Kino bylo plné.

Článek

Kvůli připraveným světelným efektům byl začátek koncertu posunut z osmé hodiny na půl devátou. Hlediště bylo zaplněné a hned na začátku si diváci  s Langerovou zazpívali skladbu Malá mořská víla.

„Mezi námi je tady příkop, tak já zkusím předzpívat refrén a zazpíváme si spolu,“ navrhla Langerová a velká část publika se s nadšením přidala.

„Já myslím, že vše proběhlo v podstatě bez závažnějších problémů,“ popisoval přípravy na koncert ředitel KSO Petr Polívka. Zkouška symfoniků s Langerovou probíhala po celý den.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hlavní hvězdou byla Aneta Langerová

„Byli jsme tady od rána, technika se stavěla ještě předtím, zkouška probíhala celý den, byli jsme tady až do pěti hodin,“ popisoval ředitel. „Probíhalo to myslím snadno, protože ta partitura je dobře napsaná. Některé vstupenky jsou volné, ale mělo by tu být přes tři tisíce diváků,“ dodal Polívka.

„Před zhruba pěti lety jsme Večery města otevřeli široké veřejnosti a podobně tomu bylo i letos,“ uvedl karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA). Orchestr se na mimořádný koncert těšil. „Na takové koncerty chodí více lidí než na běžné koncerty,“ pochvaloval si koncertní mistr KSO Martin Ondráček a připomněl, že na společný koncert s Čechomorem přišly před časem čtyři tisíce diváků.

KSO při Večerech města hráli v minulosti například s maďarskou rockovou legendou Omega nebo s kapelou ELO. Karlovarští symfonici se také připravují na další neobvyklý projekt. V srpnu mají na koncertě v Lokti doprovázet Michala Prokopa na unikátním provedení jeho desky z počátku 70. let Město ER.

Reklama

Výběr článků

Načítám