Hlavní obsah

Čtyři restaurace z šesti nalily při festivalu pod míru

Právo, Rudolf Voleman

Nápoje pod míru natočily během soboty čtyři z šesti kontrolovaných restaurací v centru Karlových Varů, které se rozhodli prověřit inspektoři České obchodní inspekce (ČOI). Kontroly ČOI budou pokračovat i během dalších festivalových dní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zájem o festival je jako už tradičně obrovský.

Článek

„V sobotu jsme provedli šest kontrol a z toho čtyři dopadly špatně,“ uvedl ředitel pobočky ČOI v Plzni Jan Řezáč.

„Ve všech případech se jednalo o nedodržení míry u nápojů, ale ta předražení nebyla extra veliká, v řádech korun. Největší předražení bylo šest sedm korun, a to je celkem dobrá zpráva. Uvidíme ale, co se stane, až se budeme blížit k polovině nebo ke konci festivalu,“ pokračoval ředitel, podle kterého se kontroly uskutečnily v hospodách stojících kolem Thermalu.

Tři případy vyřídili inspektoři na místě a jeden půjde do správního řízení. „Pokuty můžeme na místě vyměřit do výše pěti tisíc korun, ale vzhledem k tomu, že se nejednalo o závažná pochybení, tak byly uděleny pokuty ve výši jednoho a dvou tisíc korun. Ve třetím případě se bude věc řešit v pondělí, protože na místě nebyl jednatel společnosti, která restauraci provozuje,“ prozradil Řezáč.

Kontroly budou pokračovat i v dalších dnech trvání festivalu. „Budou to nejenom kamenné restaurace, ale půjdeme i do stanů u Thermalu. Inspektorů, kteří chodí ve dvojicích, tady máme víc, protože restauračních zařízení je v Karlových Varech opravdu velké množství,“ uvedl ředitel.

Hotely v Karlových Varech ČOI kontrolovala před zahájením festivalu. „V zásadě tam nebylo nic závažného. Žádná diskriminace se tam neobjevila a takové ty záležitosti, že tam občas někde chyběl ceník, to jsou drobnosti. Možná ale, že se to ještě v průběhu festivalu změní,“ uzavřel Řezáč.

Anketa

Co uděláte jako první, když vám nalijí pod míru?
Slušně si vyžádám dolití
34,9 %
Vynadám vrchnímu
3,2 %
Vypiji a odcházím bez placení
4,8 %
Nápoj nechám stát a odcházím bez placení
7,9 %
Nic, ukáže se při placení
3,2 %
Nic a myslím si svoje
46 %
Celkem hlasovalo 63 čtenářů.

Související témata:

Reklama

Výběr článků

Načítám