Hlavní obsah

Karlovy Vary rozhodují o opravách letního kina

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarské městské zastupitelstvo bude ještě do konce června rozhodovat o dalším osudu letního kina za Poštovním dvorem. Ještě do festivalu tam zcela určitě proběhnou základní opravy tak, aby nic nebránilo využití letního kina v době letošního 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který zahajuje v pátek 1. července.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Do letního kina dorazil před lety i americký herec John Travolta. S typickým gestem divákům zatančil.

Článek

”Všichni karlovarští zastupitelé jsou do letního kina pozváni ve středu 22. června odpoledne, aby sami na místě viděli, co je třeba obnovit,“ uvedl náměstek karlovarského hejtmana Michal Riško (ČSSD).

„Pokud se pustíme opravdu do všeho, co je třeba obnovit, tak náklady přesáhnou deset miliónů korun,“ pokračoval náměstek. „To není zrovna málo peněz, takže by měl každý zastupitel zvážit, jakou cestu zvolit,“ dodal Riško.

Nevyhovující plátno

Zcela určitě se ale bude sanovat promítací plátno. Před časem totiž vlivem klimatických jevů spadlo a je znehodnocené. Už před časem Riško vysvětloval, že použité lepidlo nebylo určeno pro exteriéry, a proto plátno neudrželo na zdi. Možnost, že by se dočasně do letního kina přemístilo nevyužívané projekční plátno z KV Arény, se ukázala jako zcestná.

Foto: Karel Voleman, Právo

Letní kino mívá pravidelně vyprodáno.

„To plátno je větší a navíc v rámu, který neumožňuje přemístění,“ komentoval Riško. Proto vedení města zvolilo alternativní řešení. „Plátno nahradí nátěr na stěně,“ prozradil náměstek.

Druhé bude orchestřiště

Další součástí plánovaných úprav je sanace orchestřiště. „Je zaplísněné, protože do něj odspoda podlahou vniká spodní voda,“ uvedl Riško.

„Bude potřeba orchestřiště kompletně odizolovat,“ dodal. „Náklady na obě investice mají dosáhnout v souhrnu asi 1,5 miliónu korun. „Na dalších investicích ale budeme příští týden hledat širší shodu mezi zastupiteli,“ poznamenal náměstek.

Mezi další práce, které by areál potřeboval, patří podle Riška výměna střešní krytiny. „Je tam na sobě nalepených několik vrstev lepenek, které je třeba strhnout a udělat pořádnou novou střechu,“ konstatoval.

„Součástí sanačních prací by měly být i práce na vylepšení zázemí pro účinkující. Je potřeba vyměnit některé technologie a instalace,“ vypočítával náměstek.

 Koncert Anety Langerové

„Rekonstrukci potřebují i budovy stojící v horní části letního kina. Potřebujeme obnovit sociální zařízení,“ dodal náměstek. „Maximalistická varianta obnovy letního kina vychází podle předběžných odhadů na téměř 11 miliónů korun. Jinak není možné letní kino posunout do odpovídajícího technického stavu,“ uvedl Riško.

V investicích není podle náměstka zahrnuta promítačka, která se dosud při promítání úvodního snímku MFF půjčovala. Jako každý rok v posledních letech se v letním kině uskuteční Večer města. Tentokrát se ve středu 6. července představí Aneta Langerová s Karlovarským symfonickým orchestrem.

Reklama

Výběr článků

Načítám