Hlavní obsah

Trailer filmu Anthropoid: válka není hra, válka není romantická

Novinky, Lenka Hloušková

Dva týdny před zahájením 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary producenti filmu Anthropoid zveřejnili první trailer z něj. Celý snímek se na prestižní akci promítne ve světové premiéře záhy po slavnostním zahájení MFF KV, tedy 1. července večer.

Trailer k filmu Anthropoid

 
Článek

Válečné drama režíroval Brit Sean Ellis. Vypráví příběh dvou československých parašutistů, kteří na jaře 1942 byli vysláni z Velké Británie zpět do své okupované vlasti, aby tu zabili zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

Zveřejněná ukázka nabízí zajímavou podívanou. Nicméně českého diváka může rušit umělý český přízvuk v angličtině. Většina hlavních představitelů jsou totiž rodilí mluvčí.

Popravy a vraždění 

Atentát na jednoho z nejvýše postavených mužů třetí říše vyvolal v Německu zděšení a paniku na nejvyšších místech. Padl jasný pokyn: lidé v Protektorátu Čechy a Morava musejí trpět. Následovaly nařízené masakry na civilistech, hromadné popravy, zavedení stanného práva...

Už od začátku oznámení první zprávy o chystaném natáčení jsou historici napjatí, jak úsek československé historie ztvárnil cizinec.

Očekává se, že film se stane záhy po uvedení do kin v ČR hitem. Usiluje ovšem také o vavříny z ciziny. Proto byl točený v angličtině a hlavních rolí se ujali slavní zahraniční herci: Jamie Dornan a Cillian Murphy. Další úlohy v něm nicméně ztvárnili také Češi. Patří k nim Aňa Geislerová nebo Alena Mihulová.

Reklama

Výběr článků

Načítám