Hlavní obsah

RECENZE: Zamést to svinstvo pod koberec

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovinská herečka Pia Zemljič v dramatu Noční život skrývá otřesný skandál svého manžela a prakticky hodinu a půl nesleze z plátna. Zážitek z filmu tak do značné míry závisí na tom, jestli s touto postavou divák soucítí.

Foto: kviff.com

Skrýt pravdu není pro hrdinky filmu Noční život snadné.

Článek

Noční život vychází částečně z reálných událostí. Vypráví děsivý příběh bohatého páru ze slovinského hlavního města, advokáta a profesorky. Jedné noci najdou advokáta nahého a téměř mrtvého na ulici a nikdo neví, co se stalo. Informace nemá ani manželka, ale tuší, že mohlo jít o zvrácené sexuální hrátky. Policii nic neřekne a sama se chystá problém co nejvíce skrýt.

Foto: kviff.com

Herečka Pia Zemljič (vpravo) ve filmu Noční život

Vše se odehraje během jediné noci. Manželka chce pomocí úplatků i emotivního přemlouvání zajistit, aby se informace nedostala do médií, což se jeví jako téměř nadlidský úkol. Odhodlaně vypátrá veškerý personál, který na případu pracoval, skrývá důkazy, lže kriminalistům, prosí a naléhá.

Režisér Damjan Kozole stvořil komorní drama o soukromém neštěstí jedné hrdinky a v širším smyslu i úvahu o obrovské, nebezpečné síle médií, která ovlivňují myšlení lidí i bez důkazů. Snímek natočený převážně v interiérech a v noci působí lehce monotónně, na druhou stranu herecký výkon protagonistky (Pia Zemljič) může diváka držet ve střehu.

Celkové hodnocení: 60%         

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám