Hlavní obsah

Trailer filmu Neonový býk zavede diváky do brazilského pralesa

Novinky, Lenka Hloušková

Brazilský venkov a exotický svět brazilského rodea, ve kterém žijí pohledný kovboj Iremar, tanečnice Galega a její malá dcera Cacá. To je prostředí snímku Neonový býk, který se českým divákům představí na nadcházejícím filmovém festivalu v Karlových Varech. A nejen jim. Již nyní je jisté, že po skončení akce se bude promítat ve více než třiceti městech po celé ČR.

Trailer k filmu Neonový Býk

 
Článek

Neonový býk je teprve druhým hraným celovečerním filmem mladého brazilského režiséra Gabriela Mascara. Už svým debutem Srpnový vítr vzbudil v roce 2014 Mascaro pozornost na filmovém festivalu v Locarnu a San Sebastianu. S filmem Neonový býk pak výrazně zabodoval na filmových festivalech v Torontu a Benátkách.

Dějištěm snímku je brazilský venkov a exotický svět brazilského rodea. Životy lidí a zvířat se prolínají v živočišné směsi vášně a naděje. Skrze prach a pot tvrdé práce probleskují sny o budoucnosti, barevné a zářivé jako mytický Neonový býk.

Reálné kulisy

Autentické výkony hlavních herců filmů působí velmi syrovým, až dokumentárním dojmem, a proto je téměř těžké uvěřit, že se jedná o skutečné filmové profesionály. S herci Mascarovi pomáhala divadelní koučka Fatima Toledos (Město bohů, Elite Force) a režisér si jejich spolupráci nemůže vynachválit. „Úžasně nás provedla celým procesem zkoušek a příprav,“ říká.

Prostředí brazilského rodea, do kterého příběh zasadil, vnímá jako trefnou alegorii nedávných ekonomických změn, které postihly severovýchodní Brazílii, odkud Mascaro pochází.

„Prostřednictvím životů filmových postav, které se snaží držet krok s tužbami a aspiracemi nového rozsahu, se snažím odhalovat odstíny a struktury znázorňující paradoxy konzumního života a stále se rozšiřujícího pojetí identity a genderu,“ komentuje.

Vary ve vašem kině

Snímek vstupuje do českých kin 11. července v rámci akce Vary ve vašem kině. Ta je organizována distribučním labelem KVIFF Distribution, ve kterém se spojují aktivity MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.

Jejím cílem je bezprostředně po skončení MFF KV uvést do kin tři výrazné zástupce z jeho programu, a divákům po celé republice tak umožnit zažít kousek festivalové atmosféry. Kromě snímku Neonový býk byly vybrány ještě snímky Líná zátoka a pozitivně laděný Tohle je náš svět.

Do projektu se zapojilo 35 kin ve 32 městech.

Reklama

Výběr článků

Načítám