Hlavní obsah

Možnosti noclehu na festivalu se tenčí

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnosti, kde složit na noc hlavu na začátku letošního 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, se každým dnem tenčí. Zájem o festival je totiž obrovský a zejména levnější varianty ubytování jsou takřka rozebrané. Stále je ale z čeho vybírat.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Stanové městečko čeká na své první hosty. Zájem o ně je tradičně veliký.

Článek

V podstatě neomezená je kapacita Stanového městečka na přírodním koupališti Rolava, kde už stojí recepce a pokladna pro předprodej vstupenek. „Nechystáme žádné významné novinky, pojedeme v zaběhnutých kolejí,“ uvedl Lukáš Červený, jednatel městské společnosti KV City Centrum, která koupaliště provozuje.

Cena nocležného ve vlastním stanu bude opět 80 korun plus 15 korun poplatek městu. Občerstvení bude opět otevřeno non stop, ale jeho provozovatel bude jiný. „Nabíjení mobilů už nebude na recepci, která nestíhala, ale ve zvláštním stánku za poplatek pět korun,“ dodal Červený.

 Ubytování ve škole

Jednoduché ubytování na vlastní karimatce ve školní třídě nebo v tělocvičně, popřípadě ve stanu na zahradě nabízí hostel v Základní škole Dukelských hrdinů u magistrátu.

„Zahrada už je na první víkend plná. Dopředu vyčleněné kapacity uvnitř školy jsou díky e-mailovým objednávkám plné z 90 %. Počítáme ale s tím, že další baťůžkáři přijedou nablind. Nenecháme nikoho na ulici a otevřeme jim další prostory školy,“ uvedla ředitelka školy Eva Doušová.

Noc ve škole stojí 130 korun, ve stanu 80 korun na noc, za parkování se platí 70 korun.

Další možností přespání na vlastní karimatce je hostel v někdejší škole na nábřeží Jana Palacha, která stojí asi sto metrů od Thermalu.

„Na první víkend nám zbývá asi dvě stě míst z pěti set celkových,“ uvedl provozovatel hostelu Vladimír Hůrka s tím, že hostel bude letos bez stravování a stanu s diskotékou.

Noc v hostelu vyjde na 170 korun včetně sprchy. Oba hostely i Stanové městečko budou otvírat ve čtvrtek 30. června odpoledne.

První víkend plný 

„Většina levného ubytování je už obsazená,“ uvedla Petra Vařeková z karlovarského Infocentra. „Nabízíme ještě autokemp na Březové, kam zajíždí zdarma festivalový autobus,“ dodala.

„Na první víkend je volného poskrovnu, tak deset procent kapacity, ale na další část festivalu je toho ještě dost. Jinak míst pro stany a karavany je dostatek,“ uvedl provozovatel autokempu Jiří Luňáček. Ubytování zde vyjde na 250 korun.

Poslední místa nabízí oblíbený Domov mládeže Střední odborné školy pedagogické a gymnázia v karlovarské městské části Drahovice, kam rovněž zajíždí zdarma festivalová autobusová linka.

„Noc ze soboty na neděli je zcela vyprodaná, ale několik volných třílůžkových pokojů máme ještě na noc z pátku na sobotu. Bez vlastních sociálek jsou volné pokoje po neděli a se sociálkou od pondělí. Více volných pokojů ale máme až po svátcích,“ prozradila hospodářka internátu Alena Huberová.

Volno v Lokti 

„Z levnějšího ubytování toho už moc neporadím,“ uvedla Táňa Niklová ze společnosti Goodbed Agency, která pro návštěvníky festivalu zajišťuje ubytování.

„Nabízí se třeba hostel v Lokti, ale to je do Karlových Varů deset minut jízdy autem,“ uzavřela.

Vedle akreditační haly Thermalu bude po dobu festivalu opět fungovat přepážka Last Minute, která bude nabízet neobsazené kapacity v hotelech různých kategorií se slevou 50 % z ceny pokoje.

Reklama

Výběr článků

Načítám