Hlavní obsah

Vary budou i ve vašem kině

Hned tři filmové novinky z programu 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos poprvé společně vstoupí do kin bezprostředně po skončení akce. Stane se tak pod hlavičkou labelu KVIFF Distribution, ve kterém se spojují aktivity MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.

Foto: KVIFF

Viggo Mortensen ve filmu Tohle je náš svět.

Článek

„Přestože na karlovarský festival přijíždí každoročně velké množství filmových fanoušků, víme, že v celé zemi jich je ještě mnohem více. Velmi mě těší, že díky aktivitě labelu KVIFF Distribution můžeme letos divákům v kinech celé ČR nabídnout hned tři skvělé filmy z festivalového programu, a to bezprostředně po jeho skončení,” vzkazuje všem umělecký ředitel festivalu Karel Och.

Od pondělí 11. července tak nabídnou kina po celé České republice ochutnávku z karlovarského programu pod názvem Vary ve vašem kině. I diváci, kteří letos nemohou vyrazit přímo na festival, tak dostanou možnost zažít se třemi filmy kousek festivalové atmosféry.

Půjde o výrazné zástupce z letošního nesoutěžního programu, které představí kinematografie rozličné provenience. Severoamerickou kinematografii zastoupí snímek Tohle je náš svět, evropskou tvorbu bude reprezentovat francouzská detektivní retro komedie Líná zátoka a třetici završí vysoce ceněné brazilské drama Neonový býk.

Vary ve vašem kině plynule navážou na karlovarský festival a potrvají až do konce července. I po jejich skončení se však filmy z přehlídky objeví samostatně v programech kin. Label KVIFF Distribution tak v pravém slova smyslu naplní svou hlavní ambici, kterou je dostat výrazné festivalové filmy do běžné distribuce.

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary proběhne od 1. do 9. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám