Hlavní obsah

První podání podruhé ve Varech

Právo, kul

Deset studentů a absolventů filmových škol bylo evropskou organizací European Film Promotion (EFP) vybráno do druhého ročníku programu První podání, který je součástí 51. MFF Karlovy Vary (1. – 9. července). V těsné spolupráci s festivalem představí EFP divákům, odborné veřejnosti a novinářům mladé režiséry a jejich filmy. Během dvou festivalových dnů 4. a 5. července se odbude deset premiér zakončených setkáním studentů s předními filmovými profesionály.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hotel Thermal je centrem dění MFF Karlovy Vary.

Článek

Účastníci Prvního podání byli nominováni členskými organizacemi EFP na základě umělecké kvality, obsahu a mezinárodního přesahu jejich filmů. MFF KV vybral finalisty z 26 přihlášených.

Noví reprezentanti mají už v této chvíli na kontě řadu úspěchů. Švýcarka Julia Furerová obdržela za dokument Julian několik ocenění, včetně ceny za Nejlepší dokument na festivalech v Londýně a Spojených státech, Rumunka Roxana Stroeová byla oceněna za svůj film Noc v Tokoriki speciální cenou za Nejlepší krátký film na letošním Berlinále v sekci Generation 14plus. K vítězům patří i Davit Pirtskhalava z Gruzie, jeho režijní debut Otec byl oceněn prestižním Zlatým leopardem zítřka za Nejlepší mezinárodní krátký film na Filmovém festivalu v Locarnu 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám