Hlavní obsah

Představitel Goebbelse natočil paní od plotny, která mluví s bohem

Novinky, Stanislav Dvořák

Hrdinkou rakouského filmu Superwelt (Supersvět) je obyčejná rakouská hospodyňka jménem Gabi Kovanda, jež žije ve vyčpělém manželství a pracuje v nudném supermarketu. Bývala vcelku spokojená až do chvíle, kdy začala prožívat nevysvětlitelné momenty, v nichž se dostává do „jiné“ reality.

Foto: kviff.com

Pokladní Gabi Kovanda z filmu Superwelt

Článek

Různá znamení se stupňují, až Gabi uvěří, že komunikuje s bohem. Ke zděšení manžela a sousedů se začne chovat lehce „alternativně“, nechodí do práce a pohybuje se pěšky bosá po polích. Prožívá totiž existenciální krizi, se kterou ji nemůže pomoci nikdo jiný než ona sama.

Herečka Ulrike Beimpoldová doprovází snímek velmi smutným a prázdným výrazem pološílené ženy, jež hovoří s bohem, zároveň tam občas probleskne i  bizarní humor.

Snímek natočil herec Karl Markovics, v Rakousku velmi uznávaná osobnost, která se objevila i ve snímcích, jako bylo oscarové drama Ďáblova dílna a Grandhotel Budapešť. Momentálně hraje ve velmi očekávaném Renčově snímku Baarová důležitou roli říšského ministra propagandy Josepha Goebbelse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám