Hlavní obsah

Do Varů dorazil idol dívek a žen, herec Dornan

• Aktualizováno
Novinky, Lenka Hloušková

Do Karlových Varů dorazil ve čtvrtek kolem půl jedné odpoledne světový herecký idol Jamie Dornan. Hrdina erotických fantazií nejedné ženy ze superhitu 50 odstínů šedi bude v Česku nově natáčet film Anthropoid. Zahraje si v něm výsadkáře Jana Kubiše, který patřil k československým parašutistům útočícím na říšského protektora Reinharda Heydricha.

Do Varů dorazil idol dívek a žen, herec DornanVideo: Novinky

 
Článek

Dornana přivezla k Puppu luxusní limuzína. Před hotelem už na něj čekaly desítky fanoušků, ženy nad muži ale rozhodně nepřevažovaly. Většina zúčastněných se snažila ukořistit podpis slavného herce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Americký herec Jamie Dornan dorazil na mezinárodní filmový festival v Karlových Varech

Ten přijel na festival představit snímek Anthropoid, a to spolu s jeho režisérem Seanem Ellisem, jenž hodlá slavné události z československých dějin zprostředkovat širokému světu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamie Dornan vystupje před Puppem z auta.

Film bude proto natáčen v angličtině. První klapka má podle plánů padnout záhy po ukončení festivalu, tedy v červenci.

Foto: Falcon

Anna Geislerová (z filmu Pohádkář)

Volba Dornana do role Kubiše není přitom náhodná. Kubiš, hrdina vyslaný za 2. světové války z Velké Británie do okupované vlasti exilovou londýnskou vládou, totiž měl nebývale velký úspěch u něžného pohlaví. Z dochovaných svědectví je zřejmé, že přízně dam využíval i během svého ilegálního pobytu v okupovaném Československu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamie Dornan se vítá s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou.

Snímek o událostech v Praze z května 1942 vzniká v koprodukci několika zemí: Česka, Velké Británie a Francie. Kromě Dornana se v něm objeví další krasavec, Cillian Murphy. Zahraje si Josefa Gabčíka. Z českých hereček dostává příležitost proniknout do světa Anna Geislerová. Čeká na ni role Liběny Fafkové, Gabčíkovy milenky.

Foto: Repro z fotoalba Jana Kubiše

Nerozlučná dvojice Jan Kubiš (vlevo) a Josef Gabčík v létě 1940 před věží zámku v anglickém Cholmondeley.

Atentát na Heydricha v minulosti s úspěchem zpracoval také Jiří Sequens starší, a to ve filmu Atentát (1964). O jedenáct let později se pozoruhodný příběh odvahy skupiny vlastenců dostal i do světa. Ujal se jej úspěšně britský režisér Lewis Gilbert ve své Operaci Daybreak.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamie Dornan v obklopení fanoušků po příjezdu do Varů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám