Hlavní obsah

Do Varů dorazil idol dívek a žen, herec Dornan

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do Karlových Varů dorazil ve čtvrtek kolem půl jedné odpoledne světový herecký idol Jamie Dornan. Hrdina erotických fantazií nejedné ženy ze superhitu 50 odstínů šedi bude v Česku nově natáčet film Anthropoid. Zahraje si v něm výsadkáře Jana Kubiše, který patřil k československým parašutistům útočícím na říšského protektora Reinharda Heydricha.

Do Varů dorazil idol dívek a žen, herec DornanVideo: Novinky

 
Článek

Dornana přivezla k Puppu luxusní limuzína. Před hotelem už na něj čekaly desítky fanoušků, ženy nad muži ale rozhodně nepřevažovaly. Většina zúčastněných se snažila ukořistit podpis slavného herce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Americký herec Jamie Dornan dorazil na mezinárodní filmový festival v Karlových Varech

Ten přijel na festival představit snímek Anthropoid, a to spolu s jeho režisérem Seanem Ellisem, jenž hodlá slavné události z československých dějin zprostředkovat širokému světu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamie Dornan vystupje před Puppem z auta.

Film bude proto natáčen v angličtině. První klapka má podle plánů padnout záhy po ukončení festivalu, tedy v červenci.

Foto: Falcon

Anna Geislerová (z filmu Pohádkář)

Volba Dornana do role Kubiše není přitom náhodná. Kubiš, hrdina vyslaný za 2. světové války z Velké Británie do okupované vlasti exilovou londýnskou vládou, totiž měl nebývale velký úspěch u něžného pohlaví. Z dochovaných svědectví je zřejmé, že přízně dam využíval i během svého ilegálního pobytu v okupovaném Československu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamie Dornan se vítá s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou.

Snímek o událostech v Praze z května 1942 vzniká v koprodukci několika zemí: Česka, Velké Británie a Francie. Kromě Dornana se v něm objeví další krasavec, Cillian Murphy. Zahraje si Josefa Gabčíka. Z českých hereček dostává příležitost proniknout do světa Anna Geislerová. Čeká na ni role Liběny Fafkové, Gabčíkovy milenky.

Foto: Repro z fotoalba Jana Kubiše

Nerozlučná dvojice Jan Kubiš (vlevo) a Josef Gabčík v létě 1940 před věží zámku v anglickém Cholmondeley.

Atentát na Heydricha v minulosti s úspěchem zpracoval také Jiří Sequens starší, a to ve filmu Atentát (1964). O jedenáct let později se pozoruhodný příběh odvahy skupiny vlastenců dostal i do světa. Ujal se jej úspěšně britský režisér Lewis Gilbert ve své Operaci Daybreak.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamie Dornan v obklopení fanoušků po příjezdu do Varů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám