Hlavní obsah

Demontáž festivalu začala hned o půlnoci

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demontáž zařízení jubilejního filmového festivalu v Karlových Varech začala hned v sobotu o půlnoci, kdy festival skončil závěrečným ceremoniálem ve Velkém sále Thermalu. Probíhá několik následujících dnů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Končíme

Článek

„Demontáž všech těch věcí, jak počítačů, tak pokladen a kinosálů začala už v sobotu v noci,“ uvedl šéf produkce festivalu Petr Lintimer.

„V neděli jsme už předali zpět Lázně III, podobně Národní dům. Prostě ta provizorní kina jsou v zásadě hotová a předaná zpátky,“ pokračoval.

Na úklidu festivalu pracuje kolem dvou set lidí. „Je to podobné, jako to bylo při stavbě. Nyní je tady asi dvě stě lidí, kteří všechno přenášejí a převážejí, dávají zpátky, co jsme museli vyndat před festivalem. My si myslíme, že do středy máme všechno ve skladech odvezené, uklizené, odmontované,“ odhadoval.

 Thermal byl poslední

Jako poslední mají přijít na řadu prostory Thermalu, kde probíhaly akreditace. Ty se totiž nyní proměnily ve sklad.

„Poslední se asi bude smotávat špalír červeného koberce u akreditační haly, kam se všechno nyní odváží a poté se tam zamete a bude vše hotové,“ poznamenal šéf produkce.

Festival Lintimer hodnotí pozitivně. „Já si myslím, že festival proběhl velmi dobře. Bylo samozřejmě mnoho technických problémů. Odcházely v těch vedrech přehřáté promítačky, vypadávaly klimatizace a podobně. Na techniku i na lidi bylo teplé počasí náročné. Samozřejmě na lidi především, technika se dá opravit,“ uvedl a dodal, že se podařilo vše vyřešit.

 Bude více obchodů

Lintimer už hledí k dalšímu ročníku. „Určitě chceme udělat více obchodů na příští rok,“ uvedl s tím, že ke dvěma stávajícím by měl přibýt třetí.

„Jsou lidmi hodně navštěvované, tak musíme řešit místo, kam další obchod postavíme. Budeme o tom s kolegy přemýšlet. Tohle je taková základní věc, kterou chceme změnit,“ dodal vedoucí produkce. Některé reklamní předměty nebyly v prodejnách do konce festivalu, ale v tom problém nevidí.

„My jsme měli připraveno celkem osm tisíc hrnků, takže ty byly až do konce. Letos jsme připravili celkem asi třicet pětatřicet upomínkových festivalových předmětů, a jestli jeden z nich došel, tak je to prostě normální. Došla bílá taška, ale byla ještě černá, také došel nějaký tip trička, ale hrnky byly až do konce, brýle byly až do konce a další předměty také,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám