Hlavní obsah

Asif Kapadia natočil dojemný dokument o Amy Winehouse

Novinky, Lucie Sieglová

Brilantní zpěvačka, která si na začátku kariéry nemyslela, že bude někdy slavná a která svým talentem kolem sebe nakonec rozpoutala šílenství. To byla Amy Winehouse, holka, kterou závislosti - na alkoholu, na drogách, na lásce - dostaly v jejích 27 letech.

Upoutávka na film AmyVideo: Aerofilms

 
Článek

Drzá, problémová, spontánní, ale také citlivá, smutná a především výjimečně talentovaná, takovou Amy Winehouse ukazuje dokument s názvem Amy, jejž režíroval Asif Kapadia.

To poslední ví dávno každý její fanoušek a pozná to i úplný hudební antitalent - když totiž na úvod mladinká okatá černovláska na narozeninách kamarádky zazpívá Happy Birthday, přeběhne divákovi mráz po zádech.

Foto: KVIFF

Amy Winehouse

Soukromé video nahrávky, zaznamenané osobní zpovědi Amy i výpovědi jejích kamarádek či svého času jejího manžela Blakea už ale známé nejsou. Jistě i proto má film ve Velké Británii, kde proběhla premiéra 3. července, obrovský ohlas.

V ČR proběhla první a jediná veřejná projekce filmu 8. července na karlovarském festivalu. Do českých kin vstoupí Amy 6. srpna, ještě předtím bude k vidění v rámci Oficiálních ozvěn 50. MFF Karlovy Vary v pražských kinech Aero a Světozor a brněnské Scale.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám