Hlavní obsah

Celebrity roztočily Oranžová kola

Právo, Rudolf Voleman

Desítky festivalových hostů a celebrit, mezi kterými kupříkladu nechyběl prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška, herec Karel Roden, rychlobruslařka Martina Sáblíková nebo kapela Lucie, roztočily v sobotu odpoledne na pódiu u hotelu Thermal v Karlových Varech Oranžové kolo Nadace ČEZ.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Generální ředitel ČEZ Daniel Beneš a prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška na oranžových kolech.

Článek

Díky této dobročinné akci si téměř stejným dílem rozdělila Aliance žen s rakovinou prsu a Nadace policistů a hasičů půl miliónu korun.

„Každé jedno šlápnutí přinese neziskovým organizacím nějaký haléř,“ vysvětloval moderátor Jiří Macháček. Ve prospěch každé z neziskovek se šlapalo na třech rotopedech.

Jako první se po zkušebních kolech do dobročinné akce zapojili při vlastní skladbě Černí andělé všichni čtyři členové kapely Lucie, z nichž někteří si sebou přivedli na pomoc i své děti. „Kdo chce na to propocené sedadlo kola svých idolů,“ ptal se Macháček publika, které se hlásilo o účast v nadační akci.

Na Oranžových kolech se postupně vystřídali nejenom herci, ale i sportovci a politici. Neziskovky přišli podpořit například oštěpař Vítězslav Veselý či hendikepovaný cyklista Jiří Ježek. Z politiků byl na kole ministr vnitra Milan Chovanec nebo karlovarský primátor Petr Kulhánek a hejtman kraje Martin Havel. Z herců Jiří Dvořák, Jitka Čvančarová nebo Eliška Balcerová.

Herečka Simona Babčáková přiznala, že takřka nesportuje. „Jezdím na kolečkových bruslích, to je jediné, co dělám,“ prozradila, když sedala na oranžové kolo.Do akce se zapojil i zpěvák Dan Bárta, který navíc podpoří Alianci žen s rakovinou prsu v úterý 7. července koncertem.

Reklama

Výběr článků

Načítám